TAČKA NA OSTANAK NA ČELU SRBIJE! Nekoliko naslednika koji će PREDVODITI Orlove! Progovorio...

Autor:

Sport

01.01.2023

23:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Orlovi su nedavno doživeli krah u Kataru

TAČKA NA OSTANAK NA ČELU SRBIJE! Nekoliko naslednika koji će PREDVODITI Orlove! Progovorio...

Foto: Starsport

Dušan Tadić i Dragan Stojković Piksi

Kapiten Fudbalske reprezentacije Srbije i vedeta Ajaksa Dušan Tadić, u razgovoru za "Kurir" govorio je o ambicijama "orlova" u borbi za EURO 2024. godine, kao i o svom nasledniku u taboru naše selekcije:

- To je apsolutno imperativ. Želja svih nas je da konačno prekinemo tu pauzu, da stvorimo kontinuitet i da odemo na Evropsko prvenstvo. Ima još vremena do marta za konkretniju priču oko utakmica, ali kao što smo radili u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, zatim i u Ligi nacija, idemo meč po meč. Svaka utakmica biće izazov za sebe i nisu važna imena protivnika. Prihvatamo ulogu favorita u grupi za najviši plasman, ali isto tako maksimalno respektujemo svaku od selekcija. Ne sme biti opuštanja. Ali imamo objektivnih razloga da verujemo da će Srbija imati svoje mesto na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Republika

Foto: Starsport

Dušan Tadić

Nema nedaumica, iskusni veznjak je spreman i dalje da se bori pod srpskom zastavom.

- Osećam se fantastično, mislim da mogu da dam još mnogo toga Srbiji. Ne razmišljam o tome koliko ću još da igram. Želim samo da uživam i da pravim razliku u svakom smislu te reči.

I pored toga, Tadić vidi svog naslednika među Orlovima.

- Da! Imao ih nekoliko, ali ne bih da imenujem bilo koga. Ima dosta kvalitetnih igrača koji će sigurno sazreti za koju godinu - zaključio je Tadić koji je u 35. godini života i izvesno je da bi uskoro, možda već nakon kvalifikacija za EURO 2024. godine i eventualnog učešča na Evropskom prvenstvu, vrlo lako mogao da ulogu kapitena ustupi nekom drugom, kao i mesto u nacionalnom timu.

Međutim, prema rečima samog Tadića, još uvek je spreman i oran da brani boje naše zemlje. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
Zoran

17.01.2023 19:01

Pun mi kufer fidbalskih strčnjaka, a naročito naslova da smo doživeli krah!!! Pred kvalifikacije bi bili zadovoljni da odemo na WS, a kafa smo se plasirali, odmah smo po naslovima svetski prvaci!!! Tu smo negde oko prolska u grupu i tačka? Mene bi bolelo da su zakazali po borbenošću za domovinu, a nisu! Sagoreli su na terenu, ali lopta je okrugla i nismo imali sreće! Ja sam sportista u debeloj p penziji i zadovoljan sam borbenošću i rezultati će doći! Momci sa Piksijem na čelu će se boriti pa šta bude!