ŽELI DA UNIŠTI FUDBAL: On je NEGATIVAC godine! (FOTO)

Autor:

Sport

03.01.2023

21:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razočarao je javnost širom planete.

ŽELI DA UNIŠTI FUDBAL: On je NEGATIVAC godine! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Engleski list "Four four two" u svom prazničnom izdanju ima listu fudbalskih negativaca i pozitivaca godine. Novinar Mark Vajt, uz pomoć svojih kolega iz redakcije, sastavio je liste fudbalskih negativaca i pozitivaca za 2022. godinu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Đani Infantino

Donekle i očekivano, negativac godine je predsednik FIFA Đani Infantino. Jedan od glavnih razloga za to je ideja o Svetskom prvenstvu sa 48 reprezentacija, ali i promena termina Mundijala na dve umesto na četiri godine. Opravdao je Infantino ovaj epitet i nakon pravljenja liste "selfijem" pored Peleovog kovčega (više o tome pročitajte OVDE) .

Među negativcima su se našli i brazilski sudija Vilton Sampai koga Englezi vide kao glavnog krivca za istadanje sa Svetskog prvenstva. On je bio glavni arbitar na meču četvrtfinala Mundijala u Kataru – Engleze i dalje bolo nedosuđeni prekršaj nad Bakajom Sakom koji je prethodio prvog golu Francuza koji su na kraju slavili 2:1. Tu je i Dijego Kosta, ali i Leandro Paredes.

Među onima koji su tokom 2022. ostavili pozitivan utisak je naravnoi Lionel Mesi, ali tu su i Ašraf Hakimi i fudbaler Blekpula Džejk Danijels koji je javno objavio da je gej i naravno fudbalerka Bet Mid koja je predvodila Englesku do titule evropskog šampiona minulog leta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading