OMAŽ LEGENDI: Santos menja GRB zbog Pelea, promene su VELIKE! (FOTO)

Autor:

Sport

25.12.2022

23:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U čast najboljeg u istoriji.

OMAŽ LEGENDI: Santos menja GRB zbog Pelea, promene su VELIKE! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Ceo Brazil, sav fudbalski svet moli se za zdravlje legendarnog Pelea koji će zbog veoma lošeg zdravstvenog stanja praznike provesti u bolnici Albert Ajnštajn.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Pele

Po mnogima najveći fudbaler u istoriji operisao je tumur debelog crveva 2021. godine, a od skora ima probleme sa srcem i bubrezima. U nekoliko navrata doktori su izlazili sa izuzetno lošim prognozoma, zbog čega se u Brazilu uveliko pripremaju na ono najgore.

U međuvremenu, Peleov matični klub Santos želi da mu oda počast tako što će od početka 2023. godine napraviti određene promene na svom grbu. Kako je najavljeno, umesto jedne od zvezdica iznad grba biće umetnuta kruna koja će simbolizovati Kralja fudbala i sve ono što je postigao sa klubom iz Sao Paula.

 

 

Podsetimo, do dolaska Pelea Santos je bio mali klub, bez titule šampiona Brazila. Sa njim je kasnije šest puta postao prvak, uzevši još po dva Kopa Libertadores i Interkontinentalna kupa.

Sa 643 gola na 663 zvanične utakmice za Santos on je najbolji strelac u istoriji kluba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading