FIFA hoće da SUSPENDUJE Ukrajinu!

Autor:

Sport

19.12.2022

22:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prijateljstvu je došao kraj.

FIFA hoće da SUSPENDUJE Ukrajinu!

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Ukrajine

Kao bomba odjeknula je vest u svetu fudbala da FIFA ozbiljno namerava da suspenduje Fudbalski savez Ukrajine.

FIFA se nameračila na Ukrajince zbog mešanja politike u sport, pa je tamošnjem savezu zapretila pismom upozorenja.

Na to pismo je odgovor dao potpredsednik Saveza Oleg Potasov, pošto je prvi čovek Saveza Andrej Pavelko hapšen zbog korišćenja novca u druge svrhe, a ne isključivo za fudbal.

Kao zamenu su Ukrajinci predložili legendarnog Andreja Ševčenka, ali ipak, imenovanje novog predsednika neće biti moguće dok se ne reše problemi, vezani za druge faktore koji moraju biti isključeni.

- Pisali su nam kako bi nas podsetili da FS Ukrajine treba da radi svoj posao bez mešanja treće strane. Bilo kakvo kršenje pravila može da dovede do suspenzije članstva u međunarodnim federacijama u skladu sa članom 16 FIFA statuta i članom 9 UEFA statuta.Podsetio bih sve da smo već poslali jasan plan i program i sve detalje koji se tiču smene Pavelka kao predsednika saveza. Međutim, sada sam dobio nove informacije. Izgleda da će ministarstvo pravde da sprovede istragu pre nego što se sve reši - napisao je Protasov.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading