EMOTIVNIJE NIJE MOGLO: Crvena zvezda se OPROSTILA od Siniše Mihajlovića

Autor:

Sport

16.12.2022

17:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najtrofejniji srpski klub ostao bez jednog od najvećih u istoriji.

EMOTIVNIJE NIJE MOGLO: Crvena zvezda se OPROSTILA od Siniše Mihajlovića

Foto: Starsport

Fudbalski klub Crvena zvezda oglasio si povodom smrti legendarnog Siniše Mihajlovića.

 

 

Saopštenje crveno-belih prenosimo u celosti:

- Siniša Mihajlović, među svojim zvezdašima bio je poznat kao Miha. Generacije navijača su ga upamtile kao velikog čoveka, igrača i pre svega gospodina. Zadužio je veliki Miha kompletnu zvezdašku javnost onim što je uradio noseći dres Crvene zvezde, a to je osvojena titula evropskog i svetskog prvaka.

Zauvek će se pamtiti njegovi slobodnjaci, po kojima je i poznat kao Zvezdin bombarder i čovek koji je svojom levicom bio strah i trepet za sve golmane. Kada je stigao u Crvenu zvezdu ostvario je svoj dečački san, ali i na taj način usrećio sve zvezdaše koji su znali da se radi o igraču koji je rođeni pobednik. Jednostavno bilo je suđeno da Siniša Mihajlović bude deo najvećih uspeha u fudbalskoj klupskoj istoriji.

I dalje svim "delijama" u glavi odzvanja "Mihajlović u sredinu..... GOOOOOL", detalj sa čuvene utakmice polufinala Kupa evropskih šampiona, kada smo eliminisali minhenski Bajern na krcatoj Marakani.

Posle odlaska iz našeg kluba Zvezdin veliki as Siniša Mihajlović ostavio je neizbrisiv trag u istoriji italijskog i evropskog fudbala. Međutim, posle brojnih provedenih u inostranstvu, Miha je uvek sa velikom setom i dozom emocije u glasu govorio o svojoj voljenoj Crvenoj zvezdi.

Velemajstorske partije Siniše Mihajlovića u dresu Crvene zvezde nagrađene su i najvrednijim trofejima klupskog fudbala. Zvezdin majstor slobodnih udaraca se tokom nastupanja za naš klub okitio sa dve titule prvaka Jugoslavije, peharom prvaka Evrope u Bariju i svetskog klupskog šampiona u Tokiju. Za nacionalni tim odigrao je 63 utakmice i postigao 10 golova.

Siniša Mihajlović je rođen 20. februara 1969. godine u radničkoj porodici u vukovarskom Borovu naselju. Kao i svaki prosečni jugoslovenski dečak, rano je počeo da igra fudbal. San se ostvario 10. decembra 1990, kada je stigao u Ljutice Bogdana i obavezao se na vernost u naredne četiri godine. Upravo taj transfer smatran je najznačajnijim transferom jugoslovenskog fudbala 1990. godine. U fenomenalnoj karijeri je nastupao za Borovo, Vojvodinu, Crvenu zvezdu, Romu, Sampdoriju, Lacio i Inter. Posle završene igračke karijere bavio se trenerskim poslom sa velikim uspehom i vodio velike klubove poput Bolonje, Katanije, Fjorentine, Sampdorije, Milana, Torina, Sportinga i Bolonje. Bio je i selektor reprezentacije Srbije tokom 2012. i 2013. godine. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading