BELJ IZAZVAO ZEMLJOTRES U LOS ANĐELESU: Meč godine odigran u MLS, čudesan završetak SEZONE! (VIDEO)

Autor:

Sport

06.11.2022

00:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovoga nema ni na filmu.

BELJ IZAZVAO ZEMLJOTRES U LOS ANĐELESU: Meč godine odigran u MLS, čudesan završetak SEZONE! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Los Anđelesa po prvi put u istoriji osvojili su MLS ligu.

Oni su u velikom finalu na svom terenu savladali Filadelfiju Union nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca. U regularnom delu bilo je 2:2, a po završetku produžetaka 3:3.

U Kaliforniji smo imali prilike da gledamo jednu od najluđih utakmica ove sezone. Puno preokreta, golova, uzbuđenja, svega je bilo.

Los Anđeles je poveo srećnmim golom Kelina Akoste iz slobodnog udarca u 27. minutu. Do kraja poluvremena golova više nije bilo, pa se očekivalo da će ovo biti jedno uobičajeno finale.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Major League Soccer (@mls)

Ipak, totalna ludnica se dogodila u narednih 45, a potom i dodatnih 30 minuta.

Filadelfija je uspela da izjednači već u 59. minutu, a strelac je bio mađarski reprezentativac Danijel Gazdag.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Major League Soccer (@mls)

Usledio je mirniji period igre, a kulminacija je došla u samoj završnici. Domaćin u 83. minutu stiže do novog vođstva, kada je Hesus Muriljo glavom pogodio mrežu rivala za erupciju na stadionu.

Radost je kratko krajala, pošto su gosti samo dva minuta kasnije preko Džeka Eliota stigli do 2:2. Engleski fudbale je, takođe, glavom postigao gol.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Major League Soccer (@mls)

Promena više nije bilo, pa su usledili produžeci. Los Anđeles je u 116. minutu ostao sa igračem manje, kada je golman Maksim Krepo dobio direktan crveni karton. Glavni sudija je drugi produžetak produžio za čak devet minuta, a onda je usledilo nešto što se viđa samo na filmovima.

Eliot u 124. minutu svojim drugim golom donosi prvu prednost Filadelfiji. Činilo se da je to to i da će gosti odneti pobedu, pošto su imali igrača više. 

Međutim, u 128. minutu fantastična akcija Los Anđelesa, koju je divnim pogotkom glavom krunisao neponovljivi Geret Bejl, koji je u igru ušao u 97. minutu. Ceo stadion je proključao, pa se činilo da je Kaliforniju pogodio zemljotres.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Major League Soccer (@mls)

Usledilo je izvođenje penala. Šokirani fudbaleri Filadelfije nisu postigli niti jedan pogodak, pa je Los Anđeles slavio, iako je prvi penal promašio bivši fudbaler Barselone i Betisa Kristijan Teljo.

Buanga, Hulingshed i Sančez bili su precizni, pa je slavlje u Los Anđelesu moglo da počne.

Zaista luda utakmica!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading