UEFA KAZNILA HRVATE: Komšije u neočekivanom problemu pred start Mundijala!

Autor:

Sport

02.11.2022

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve zbog ponašanja navijača.

UEFA KAZNILA HRVATE: Komšije u neočekivanom problemu pred start Mundijala!

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Hrvatske

UEFA je kaznila je Hrvatski nogometni Savez zbog ponašanja navijača tokom utakmice Lige nacija između Austrije i Hrvatske u Beču.

- HNS je kažnjen sa 20.000 evra i delimičnim zatvaranjem tribina (barem 2.000 mesta) na prvoj sledećoj takmičarskoj utakmici zbog diskiriminatorskog ponašanja. HNS je kažnjen i sa 20.625 evra za bacanje predmeta od strane navijača i 2.500 evra zbog zapaljenih baklji - saopštio je HNS na svom zvaničnom sajtu.

Hrvatska reprezentacija je u Beču pobedila Austriju sa 3:1 i osvojila prvo mesto u grupi Lige nacija. Na taj način Hrvati su se plasirali na završni turnir Lige nacija koji će se održati u junu sledeće godine. Uz Hrvatsku, na finalnom turniru će igrati i Italija, Španija i Holandija.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Hrvatske

 

Utakmica u Beču obilovala je incidentima, pa su Hrvati sa razlogom kažnjeni. Što se samog meča tiče, Modrić je tada doveo naše komšije u vođstvo već u šestom minutu, ali je izjednačio Baumgartner tri minuta kasnije.

Bilo je neizvesno sve do samog finiša ali su tada na scenu stupili Marko Livaja i Dejan Lovren, te su golovima u 69, odnosno 72. minutu doneli Hrvatima pobedu od 3:1.

Hrvatska će na predstojećem Svetskom prvenstvu koje se održava u Kataru od 20. novembra do 18. decembra braniti srebro osvojeno 2018. godine. Tada su Modrić i ekipa u finalu poraženi od Francuza, a sada će se naći u grupi F zajedno sa selekcijama Belgije, Kanade i Maroka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading