PETRIĆ IZNENADIO GROBARE: Hteo sam da pustim samo mlade da igraju protiv Slovackog!

Autor:

Sport

02.11.2022

12:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednji raport pred meč sezone.

PETRIĆ IZNENADIO GROBARE: Hteo sam da pustim samo mlade da igraju protiv Slovackog!

Foto: Starsport

Gordan Petrić

Fudbaleri Partizana u četvrtak od 21 čas igraju protiv Slovackog u meču koji može da im donese evropsko proleće.

Trener crno-belih Gordan Petrić istakao je da njegova ekipa ima dobru šansu da se plasira u nok-aut fazu Lige konferencija po drugi put uzastopno.

- Sutra je utakmica da sve potvrdi, sve je zasluga igrača, a mi smo samo servis. Siguran sam da su oni svesni sutrašnje utakmice i da će pružiti maksimum. Neće biti nimalo laka utakmica, oni dolaze sa ciljem da pobede, dobija se novac, koji je bitan za budžet. Odložili su utakmicu u prvenstvu, znači da su sve ovo ozbiljno shvatili.

Parni valjak neće imati podršku svojih navijača, zbog kazne od strane UEFA, pa će ulaz na stadion u Humskoj 1 biti dozvoljen samo deci. Petrić kaže da ima malu tremu zbog toga.

- Biće toliko dece, za sad 18.000, voelo bih da sve prođe u najboljem redu što se tiče ponašanja i igre, kako bi ova deca zapamtila sutrašnji dan. Možda. će neko od njih biti novi fudbaler koji će igrati za Partizan. Verujem da će mnogo njih posle utakmice navijati za Partizan.

Republika

Foto: Starsport

Gordan Petrić

U prvom duelu ova dva tima, koji je odigran u Češkoj, bilo je 3:3. Trener Partizana smatra da su njegovi igrači izvukli pouke iz tog duela.

- To je ekipa koja igra direktan fudbal, možda direktniji nego Keln, uopšte nisu naivni. Nica ih je dobila, imala je mnogo sreće, bili su delimično slabija ekipa. Izvukli smo pouke, to ćemo danas preneti igračima, šta očekujemo da bismo ih zaustavili. Ali moramo da razmišljamo o našoj igri, ne treba da se opteretimo njihovom igrom, već da njihove vrline privedemo našoj igri - rekao je Petrić.

On smatra da je ekipa sada igrački u dosta boljem momentu nego pre utakmice u Češkoj.

- Od tada je odigrano dosta utakmica, Partizan je pokazao da može da igra zanimljiv fudbal. Ako su gledali nas poslednjih utakmica videli su da možemo da im napravimo veći problem nego u prvoj utakmici. Moramo da budemo koncentrisani, da pružimo maksimum i u datom trenutku u 90 minuta u nekim situacijama koje možda nisu specifične za nas da obavimo kako treba da bismo dobili utakmicu ili odigrali nerešeno.

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana

Trener Partizana rekao je da je važno da njegova ekipa spreči da duge lopte Slovackog dođu do šesnaesterca i da će crno-beli biti agresivniji u bloku, pa će dosta tereta pasti na igrače sredine terena i bočne igrače.

Partizanu odgovaraju dva ishoda za prolazak dalje, a Petrić kaže da su crno-beli hteli da završe sve još u prošlom kolu.

- Da smo obezbedili, sutra bi sigurno igrali svi mladi igrači, da li bili prvi ili drugi, bio sam spreman da sutra pustim sve mlade da igraju. Da li će sutra kalkulisati zbog nerešenog ili tri boda - izašli smo iz tog filma. Igraćemo kako možemo i siguran sam da će igrači pružiti maksimum. Nekad te protivnik natera da se braniš, ali naša ideja neće biti da se branimo.

On je naveo da će posle današnjeg treninga imati jasnu sliku u kakvoj je situaciji ekipa i da će posle njega, ili uoči utakmice odlučiti ko će igrati, kao i da će Danilo Pantić biti deo ekipe.

Nica i Partizan imaju po osam bodova, Keln na trećem mestu ima sedam, a Slovacko četiri boda.

- Išli smo od utakmice do utakmice, sada je situacija dobra, delimo prvo mesto sa Nicom, ali ništa nije završeno. Brzo sve može da se okrene, videli ste sinoć u Ligi šampiona. Ali siguran sam da su igrači postali profesionalci, nema kalkulisanja, daće maksimum, a namestilo se da smo u dobroj situaciji.

Fudbaler Partizana Siniša Saničanin rekao je da očekuje tešku utakmicu ali da se nada pobedi.

- Biće mnogo dece, očekujem da će nas pogurati do pobede ili remija. Igraćemo pod jednom dozom pritiska ali navili smo da igramo takve utakmice, nama je maltene svaka utakmica pod pristikom. Očekujem da ćemo maksimalno pripremiti utakmicu. Znamo šta nas očekuje, to je čvrsta i kompaktna ekipa, ali nadam se da ćemo ostvariti cilj - rekao je Saničanin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading