ĐUROVIĆ NEMA DILEMU: Partizan BRUTALNO oštećen protiv Javora!

Autor:

Sport

24.10.2022

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Navijači Partizana nisu imali dilemu da su bili u pravu.

ĐUROVIĆ NEMA DILEMU: Partizan BRUTALNO oštećen protiv Javora!

Foto: Starsport

Raka Đurović

Partizan i Javor odigrali su nerešeno (3:3) u meču 16. kola Superlige Srbije, iako su crno-beli imali dva gola prednosti na stadionu u Humskoj.

Meč su obeležile brojne sporne situacije, od kojih se posebno ističu dosuđen penal za Javor u 69. minutu, kao i nedosuđen jedanaesterac za "parni valjak" u nadoknadi drugog poluvremena.

Svoje viđenje situacije dao je i Radivoje Raka Đurović, nekadašnji fudbalski sudija.

Ovakve situacije su idealne za VAR, baš zbog njih je uvedena video tehnologija u fudbal. Ne znam da li je ovde reč o zloupotrebi ili kukavičluku, pre bih rekao da je posredi ovo drugo, ali glavnom sudiji je moralo da se priskoči u pomoć i da bude sugerisano da je oba puta pogrešio - istakao je Đurović za "Danas".

On ističe i da je jako bitno da se sazna da li je postojala komunikacija između VAR sobe i glavnog sudije

Moramo da znamo da li je bilo komunikacije između njega i VAR sobe i zašto nije ako je izostala. Povukao bih paralelu sa Zvezdinom utakmicom u Nišu, gde je na intervenciju VAR sobe, s razlogom, poništen penal u njenu korist.

Đurović smatra da nije trebalo dosuditi penal za ekipu iz Ivanjice.

Ono što vidim na snimku prve sporne situacije jeste da je igrač Partizana  na dozvoljen način izbacio loptu iz kaznenog prostora. Dakle, nije bilo elemenata za penal Javora.

Takođe, prema njegovom mišljenju Partizan je oštećen i u samom finišu meča, kada je Vujačić oboren u kaznenom prostoru Javora.

- To se desilo posle slobodnog udarca, sa mnogo igrača obe ekipe u 16 metara, ni glavnom ni pomoćnom arbitru nije bilo lako da sagledaju dešavanja, ali na javno dostupnom snimku se fino vide završni segmenti kontakta Vujačića i njegovog čuvara. Odnosno, kako igrač Partizana biva rukama oboren na travu - zaključio je Đurović.

Ipak, treba napomenuti da Đurović nije prokomentarisao još jednu spornu situaciju, onu iz 10. minuta, kada je Javor potencijalno oštećen za penal, a crno-beli su u kontri stigli do izjednačenja.

Posle sinoćnjih utakmica, Crvena zvezda ponovo ima sedam bodova prednosti ispred Partizana, posle 16. odigranih kola.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading