LUDILO KAKVO SE NE PAMTI: River u 95. minutu doneo šampionski pehar Boki, Rasing promašio penal za titulu! (VIDEO)

Autor:

Sport

23.10.2022

22:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nema ništa luđe od argentinskog fudbala.

LUDILO KAKVO SE NE PAMTI: River u 95. minutu doneo šampionski pehar Boki, Rasing promašio penal za titulu! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Završeno je prvenstvo Argentine, a novi šampion je Boka Juniors, a do toga je došla posle zapleta kakav se viđa samo u filmskim ostvarenjima.

Pred poslednje kolo klub sa Bombonjere je bio na prvom mestu sa 51. bodom, dok je Rasing bio drugi sa 50 bodova.

U poslednjem kolu Boka je na svom terenu dočekala najvećeg rivala Rasinga ekipu Indepedijentea, dok je Rasing igrao protiv Bokinog najljućeg rivala, Rivera.

Krenimo od duela u Buenos Ajresu. Indepedijente je šokirao Bombonjeru u 32. minutu kada je sa bele tačke bio precizan Leandro Fernandez. Ipak, samo dva minuta kasnije njegov prezimenjak Giljermo poravnava na 1:1.

 

 

Domaćin je odmah na startu drugog poluvremena stigao do potpunog preokreta preko Sebastijana Vilje i činilo se da će lako stići do nove titule.

Na njihovu žalost to nije bio slučaj. Independijente je želeo do gola i u tome je uspeo u 81. minutu kada je golobradi Nikolas Valjeho pogodio za 2:2. 

U isto vreme krenula je utakmica u Aveljanedi između Rasinga i Rivera.

Posle prvi 45 minuta golova nije bilo, a onda je u 56. minutu Matijas Rohas iskoristio penal i doneo prednost domaćem Rasingu.

U 80. minutu Migel Borha pogađa za 1:1, pa je i u Aveljanedi i u Buenos Ajresu u tim trenucima bilo nerešeno, ali je Boka bila u boljoj situaciji pošto je imala bod više.

Rasing je krenuo svim silama u napad i u 90. minutu imao je najbolju moguću priliku da stigne do novog vođsta i korak od šampionske titule. Galvan je izveo penal, a čudesni Franko Armani ga je odbranio.

Nastavio je domaćin sa napadima, imao je još jednu veliku priliku nedugo posle toga, ali je neverovatni golman Rivera i to odbranio.

I onda u 5. minutu nadoknade posle sjajnog ispucavanja Armanija River je došao u priliku da postigne gol, prvi šut je bio izblokiran, a onda se pojavio Migel Borha i preciznim udarcem savladao nemoćnog Gabrijela Arijasa i tako doneo titulu najvećem rivalu svog tima, ekipi Boke Juniors, koja je na kraju odigrala 2:2 sa Indepedijenteom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Unezvereni fudbaleri Rasinga na čelu sa trenerom Fernandom Gagom

Zaista nezapamćena drama na kraju argentinskog šampionata, a sigurni smo da se u Buenos Ajresu ove večeri neće spavati.

Sa druge strane, u Aveljanedi će se još dugo tugovati što četa predvođena bivšim fudbalerom Reala Fernandom Gagom nije došla do titule.

Boka je tako stigla do 35. šampionske titule u svojoj trofejnoj istoriji, a po prvi put je postala prvak Argentine još od 2020. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading