SAD JE STVARNO KRAJ: Bajernova LEGENDA ide u penziju, povrede mu upropastile finiš karijere!

Autor:

Sport

07.10.2022

15:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika legenda evropskig fudbala i jedan od najboljih igrača Bajerna iz Minhena odlučio je da ode u penziju.

SAD JE STVARNO KRAJ: Bajernova LEGENDA ide u penziju, povrede mu upropastile finiš karijere!

Foto: Tanjug/AP

Frank Riberi

Frenk Riberi, bivši francuski reprezentativac, odlučio je da zbog povredaokonča karijeru u 40. godini života.

Riberi je karijeru počeo u Francuskoj, bio je kratko U Galatasaraju, a onda sledi selidba u Minhen, u kom je proveo narednih 12 godina života. Zajedno sa Bajernom, Riberi je osvojio devet titula u Bundesligi, šest kupova Nemačke, a ima i Ligu šampiona iz 2013. godine. Takođe, iste godine je osvajao UEFA Superkup, kao i FIFA Klupsko prvenstvo.

Posle Bavaraca, Francuz je 2019. godine prešao u Fiorentinu, gde se zadržao do 2021. godine, a zatim se preselio u Salernitanu, u kojoj je zbog učestalih povreda odigrao svega 24 meča, od čega samo 36 minuta ove sezone. To je i glavni razlog Riberijevog povlačenja.

Riberi je u karijeri odigrao i 81 meč za reprezentaciju Francuske, a postigao je 16 golova. Bio je član ekipe koja je 2006. godine osvojila srebro na Svetskom prvenstvu, a igrao je i finalni meč protiv Italije. Iz reprezentacije se povukao 2014. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading