HRVAT DOBIO DOŽIVOTNU ZABRANU! Zbog nacističkog pozdrava SUROVO kažnjen, ispituje se i klub!

Autor:

Sport

05.10.2022

07:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apsolutno zasluženo!

HRVAT DOBIO DOŽIVOTNU ZABRANU! Zbog nacističkog pozdrava SUROVO kažnjen, ispituje se i klub!

Foto: printscreen/youtebe.com

Navijači Sidnej junajteda

FK Sidnej junajted napravio je čudo i stigao do finala Kupa Australije gde je poražen od Makartura sa 2:0.

Klub hrvatskih doseljenika osnovan je 1958. godine, pod imenom Sidnej Hrvatska, ali je promenio ime 1993, zbog odluke tamošnjeg saveza, a pre nekoliko dana ostvario je najveći uspeh u istoriji.

Na putu do finala Kupa Australije, ekipa Sidnej junajteda je izbacila nekoliko ekipa iz prve lige. Vestern junajted je "pao" posle penala, a u polufinalu su savladali Brizbejn Roar, posle produžetaka. Makartur je bio iskusniji i kvalitetniji, te je odneo pobedu rezultatom 2:0 u finalnom meču.

Ipak, samo finale obeležilo je nekoliko skandala u režiji navijača Sidneja. Sa tribina su se tokom meča moglo čuti skandiranje: "Za dom - spremni!", a navijači su se koristili i nacističkim pozdravima.

 

 

 

 

Bilo je veliko pitanje da li će neko biti kažnjen zbog ovoga, a odgovor smo dobili veoma brzo. Fudbalski savez Australije pronašao je 58-godišnjeg Hrvata koji je uslikan kako nacističkim pozdravom gestikulira na tribini, te mu je izdao doživotnu zabranu dolaska na utakmice.

Osim njega, istražuju se i ostali učesnici u incidentu, a kaznu bi mogao da dobije i sam klub.

Ono što je trebalo biti slavlje fudbalske igre pokvareno je delovanjem grupa od nekoliko ljudi, koji ne predstavljaju vrednosti naše fudbalske zajednice. Njihovi postupci su omalovažili, povredili i uvredili članove naše fudbalske zajednice. Slike na društvenim mrežama pokazuju mnogo više navijača koji učestvuju u ovim gnusnim činovima. Radujemo se daljim brzim i teškim kaznama koje će sprovoditi australijski fudbalski savez pošto se ti navijači indetifikuju - rekao je izvršni direktor FS Australije Džejms Džonson.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading