KORUPCIJA I NEREGULARNO DOMAĆINSTVO KATARA! Predsednik PSŽ-a optužen za ucenjivanje i zlostavljanje biznismena (FOTO)

Autor:

Sport

29.09.2022

15:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Novinari "Liberasiona" tvrde da je Al-Kelaifi naredio hapšenje Tajeba B, zato što je ovaj navodno posedovao kompromitujuće dokumente o prvom čoveku "svetaca".

KORUPCIJA I NEREGULARNO DOMAĆINSTVO KATARA! Predsednik PSŽ-a optužen za ucenjivanje i zlostavljanje biznismena (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Naser Al-Kelaifi

Vlasnik Pari Sen Žermena Naser Al-Kelaifi optužen je da je ucenjivao i zlostavljao jednog francusko-alžirskog biznismena, koji je navodno imao kompromitujuće informacije o njemu, prenosi francuski list "Liberasion".

Ovaj francusko-alžirski biznismen navodno živi u Kataru, a francuski list je otkrio samo njegovo ime Tajeb B. On je uhapšen u Kataru sredinom januara 2020, a zatvoru je bio do oktobra iste godine.

 

 


Novinari "Liberasiona" tvrde da je Al-Kelaifi naredio hapšenje Tajeba B, zato što je ovaj biznismen navodno posedovao kompromitujuće dokumente o predsedniku "svetaca" koji ga dovode u vezu sa korupcijom i neregularnim procesom izbora Katara za domaćina Svetskog prvenstva u fudbalu.

Al-Kelaifi je vlasnik katarske medijske kuće "beIN sports", član je izvršnog odbora UEFA-e i člana organizacionog odbora Mundijala u Kataru.

 

 

Foto: Tanjug/AP

Naser Al-Kelaifi

Francuski mediji navode da je Tajeb B, koji ima 41 godinu, doživeo u zatvoru veliku psihološku torturu, a pušten je navodno tek kada je sav materijal koji poseduje predao advokatima Al-Kelaifija.

SP će biti održano u Kataru od 20. novembra do 18. decembra.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading