ODLAZAK POSLEDNJEG MOHIKANCA: Nisu samo Makedonci, "Meaca" tuguje zbog odluke Gorana Pandeva! (FOTO)

Autor:

Sport

25.09.2022

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran Pandev, jedan od najvećih makedonskih fudbalera, povukao se iz aktivnog bavljenja fudbala u 39. godini.

ODLAZAK POSLEDNJEG MOHIKANCA: Nisu samo Makedonci, "Meaca" tuguje zbog odluke Gorana Pandeva! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Goran Pandev

Pandev je najveći deo svoje karijere proveo u Italiji, a najveće uspehe je doživeo sa Interom, sa kojim je 2010. godine osvojio sve što se može osvojiti - prvenstvo i kup Italije, Superkup, a podigao je i pehar Lige šampiona, posle trijumfa Intera u finalu protiv Bajerna. Te godine je osvojio FIFA Svetsko klupsko prvenstvo.

Interesantan podatak je da je Pandev bio poslednji član te Interove ekipe koji se bavio fudbalom. Ostao je još Žoze Murinjo, koji je tada bio trener kluba iz Milana, a danas sedi na klupi Rome.

Foto: Facebook/Printscreen/Football World

Tim Intera u finalu Lige šampiona 2010.

Pandev je osim Intera igrao u Italiji i za Lacio, Napoli, ali i Đenovu, u kojoj je proveo sedam sezona. Jedini klub van Italije mu je bio Galatasaraj, gde je proveo jednu sezonu.

Makedonski fudbaler je u karijeri odigrao i 122 meča za reprezentaciju, a postigao je 38 golova, čime se nalazi na vrhu liste strelaca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading