Zvezdina ŽELJA ne ide na Mundijal zbog DOPINGA (FOTO)

Autor:

Sport

19.09.2022

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ofanzivac je prekršio pravila u aprilu kada je igrao u italijanskoj Seriji A.

Zvezdina ŽELJA ne ide na Mundijal zbog DOPINGA (FOTO)

Foto: Starsport

Detalj sa utakmice Crvena zvezde i Napretka

Letnji prelazni rok u Srbiji trajao je do 18. septembra, a tokom istog veliki broj fudbalera spominjao se u vezi sa Crvenom zvezdom.

Jedan od njih je i ofanzivac Keita Balde (27), koji je sve do 26. avgusta bio slobodan igrač kada je potpisao trogodišnji ugovor sa Spartakom iz Moskve.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Keita Balde u dresu Sampdorije

Momka rođenog u Španiji mogli smo da gledamo u Beogradu, a on bi mogao da propusti učešće na Svetskom prvenstvu u Kataru u dresu reprezentacije Senegala zbog dopinga.

Nekadašnji as Lacija, Monaka, Intera, Sampdorije i Kaljarija rizikuje Mundijal pošto je prekršio pravila dopinga u aprilu kada je bio član kluba sa Sardinije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Keita Balde u dresu Lacija

Zanimljivo da je ponovni test pokazao da je negativan, ali suspenzija je i dalje na snazi.

Da je situacija ozbiljna, potvrdio je i Spartak iz Moskve koji je potvrdio putem sajta da ne može da računa na osvajača Afričkog kupa nacije iz prošle godine.

- Naš vezni fudbaler Keita Balde je suspendovala Nacionalna antidoping agencija Italije sve do 5. decembra zbog kršenja pravila dok je igrao za Kaljari. Uzorak koji je tog dana uzet Baldeu nije pokazao zabranjene supstance, ali sve zabrane nacionalnih antidoping agencija automatski prihvata FIFA i moraju sve asocijacije i konfederacije da je prihvate. Tako je kaznu Italijana prihvatio i Fudbalski savez Rusije - navodi se u saopštenju u kome Spartak poriče da je njihov fudbaler bio dopingovan, ali je ipak dobio kaznu.

 

 

Keita je debitovao za crveno-bele protiv Zenita početkom septembra kada je odigrao 38 minuta, a u dresu nacionalnog tima od 2016. godine upisao je 40 nastupa i šest pogodaka.

Baldeova selekcija na Mundijalu biće deo A grupe sa Holandijom, Ekvadorom i Katarom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading