NOVA BURA U SRPSKOM FUDBALU: Zvezda želi da smeni rukovodstvo FS Beograda!

Autor:

Sport

19.09.2022

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Crvena zvezda u nedelju se obratila pismom delegatima Fudbalskog saveza Beograda, a sada je usledilo novo saopštenje uz poruku da klub sa Marakane neće priznati rukovodstvo beogradskog saveza, izabrano na današnjoj sednici.

NOVA BURA U SRPSKOM FUDBALU: Zvezda želi da smeni rukovodstvo FS Beograda!

Foto: Starsport

Zvezdan Terzić i Svetozar Mijailović

Pismo koje je potpisao Svetozar Mijailović, predsednik FK Crvena zvezda prenosimo uz manje korekcije.

FK Crvena zvezda se u nedelju obratila zvaničnim dopisom delegatima Skupštine Fudbalskog saveza Beograda sa predlogom za odlaganje skupštinske sednice na period od sedam dana - poručili su sa Marakane, a potom naveli nekoliko stavki:

- Pre svega, Crvena zvezda nije obaveštena o zakazivanju Skupštine FSB, niti nam je dostavljen skupštinski materijal u predviđenom roku. Dakle, postoji proceduralna povreda Statuta Fudbalskog saveza Beograda prilikom zakazivanja sednice. Primera radi obavešteni smo da RFK Grafičar, takođe, nije primio bilo kakvo obaveštenje, niti materijal do danas. Pretpostavljamo da ima više istih primera grube povrede Statuta.

Republika

Foto: FK Crvena zvezda

Svetozar Mijailović

- Zaključak je da je današnja Skupština FSB zakazana tajno protivno Statutu, što ne priliči našoj matičnoj fudbalskoj organizaciji. Ne razumemo žasto se toliko žuri sa održavanjem Skupštine FSB, dok paralelno još niko od fudbalskih saveza regiona nije održao skupštinu. Uobičajeno je da se iste prate okvirno u vremenu održavanja, a posebno, jer je Skupština FSS zakazana tek za 31. oktobar. Ovde se očigledno nekom žurilo i lovilo u mutnom. Nikada se u istoriji nije birao predsednik FS Beograda, a da se pre toga nije konsultovala Crvena zvezda. Iste informacije imamo takođe i od drugih klubova Super lige Srbije i Prve lige Srbije. Sve je uradjeno ružno i apsolutno neprimereno a povrh svega protivno odredbama Statuta FSB.

Šampion Srbije neće se pomiriti sa aktuelnom situacijom. Naprotiv!

- U slučaju da se Skupština ipak danas održi, Crvena zvezda će u skladu sa svojim kapacitetima učiniti sve da u najkraćem roku smeni eventualno nelegitimno rukovodstvo FS Beograda. Nije prirodno da Crvena zvezda bude izopštena iz rada matičnog saveza, a upravo to je cilj i namera održavanja današnje Skupštine FS Beograda.

Republika

Foto: Starsport

Svetozar Mijailović i Zvezdan Terzić

Meta Crvene zvezde i u najnovijem dopisu je Jovan Šurbatović.

- Naša saznanja su, takođe, da je generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije uključen u čitav proces i to na način da je lažno sa njegove strane predstavljeno skupštinskim delegatima da su planirana kadrovska rešenja za FSB usaglašena sa političkim vrhom Republike Srbije, što ne odgovara istini. Na taj način, izvršena je gruba manipulacija skupštinskih delegata FSB.

Sednica beogradskog saveza zakazana je da ponedeljak, u popodnevnim satima.

- Predlog FK Crvena zvezda delegatima FSB je da se Skupština odloži za period od sedam dana, zbog konsultacija svih klubova Super lige i Prve lige Srbije. Molimo sve koji podržavaju ovaj predlog da napuste današnju nelegitimnu sednicu i da se Skupština odloži do sledećeg ponedeljka. Hvala vam na pažnji i hvala unapred na podršci za vraćanje rada Skupštine FSB u legitimne okvire - stoji na kraju pisma Crvene zvezde.

Republika

Foto: FSS

Jovan Šurbatović

Kandidat za predsednika FS Beograda je Marko Zdravković, predsednik superligaša Voždovca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (3)

Loading
Sta SE PETOKRAKA zamislja

19.09.2022 17:47

Opet ,,CIGANI" muljaju. Bez obraza I morala .

SVASTA

19.09.2022 17:51

Sta rade ove lopuze. DRZAVA CUTI jer je Mezimica privilegovana

marko

19.09.2022 21:05

Surbatovic je smece koje sedi u svakoj upravi fudbalskog saveza. Ali dobro videcemo... Ovaj bot ispod sto je ostavio dva komentara zaboravio da iskljuci CAPS LOCK... komedija.