NIJE TO ŠAMPIONSKI TRABZON! Legenda Zvezde otkrila MANE Turaka pred okršaj na Bosforu!

Autor: V. Z.

Sport

14.09.2022

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Domaćin je mnogo loše započeo sezonu, ne cvetaju mu ruže i ima dosta ključnih igrača koji su povređeni, raportira Dževad Prekazi iz Istanbula.

NIJE TO ŠAMPIONSKI TRABZON! Legenda Zvezde otkrila MANE Turaka pred okršaj na Bosforu!

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde sutra (18.45) gostuju Trabzonu u drugom kolu H grupe Lige Evrope, u kom će nastojati da uzdrmanom šampionu Turske zadaju i treći uzastopni poraz, odnosno da nakon nesrećne epizode s Monakom osvoje prve bodove u Evropi. Crveno-beli vratili su se na pobednički kolosek trijumfom u Novom Pazaru (2:1) u derbiju 11. kola Superlige, dok je Trabzon u ponedeljak šokantno izgubio od Adane golom u sudijskoj nadoknadi (3:2). Turci su, podsetimo, identičnim rezultatom izgubili i od Ferencvaroša u prvoj rundi takmičenja po grupama u LE iako su gotovo čitav meč u Budimpešti imali igrača više.

IMA POVREĐENIH

Na vodenicu im ne ide ni negativno raspoloženje među navijačima nakon uvodnih posrtanja, kao ni zdravstveni bilten, budući da neki od najboljih poput Višće i Jazićija neće protiv Zvezde nastupiti zbog povreda. S druge strane, meč za goste gotovo izvesno propušta ponajbolji igrač Mirko Ivanić. Takođe, tradicija je na strani srpskog prvaka, doduše ne baš ogromna, jer se kroz istoriju samo četiri puta sastajao s Turcima. Galatasaraj je dvaput pobeđen na Marakani (3:1 i 2:0) uz dva remija u gostima u sezonama 1979/80. i 1989/90 (0:0 i 1:1), a akter poslednje Zvezdine pobede, ali na strani poraženog, bio je Dževad Prekazi. Legendarni fudbaler Partizana javio se Srpskom telegrafu iz Istanbula i raportirao o stanju stvari na obalama Crnog mora uoči dolaska crveno-belih.

- Trabzon je mnogo loše započeo sezonu. Od Ferencvaroša je izgubio s igračem više. Ne cvetaju mu ruže i ima dosta ključnih igrača koji su povređeni. Gledao sam meč protiv Adane, baš su bili loši, ali i protiv Galatasaraja na svom terenu, gde je bilo 0:0, a trebalo je da izgube s tri gola razlike. Nije to isti tim od prošle godine, kada su uzeli titulu. Ne treba zaboraviti da je Trabzon osvojio titulu spletom okolnosti, da im je u tome mnogo olakšala činjenica da najbolji timovi nisu bili konkurenti za tron. Lani nigde nije bilo ni Galate, ni Bešiktaša, ni Fenera tu i tamo - rekao je Prekazi.

Republika

Foto: Starsport

 

ČESTI SU KIKSEVI

On je dodao da su u Trabzonu očekivali plasman u Ligu šampiona, ali su nesrećno ispali od Kopenhagena, što ih je sigurno demoralisalo, ali da nema sumnje da će učiti sve da nastave takmičenje u Evropi.

- Treba uzeti u obzir da je tek početak sezone, da klubovi u ovom periodu umeju često da kiksiraju, a da je turska liga strašno jaka i da je neizvesna do poslednjeg kola. Prema mom mišljenju, loša stvar kod ovdašnjih ekipa jeste što čak osam stranih igrača može da bude u startnih 11, a samo tri domaća, a sudije su katastrofa - zaključio je Dževad.

Turci otišli daleko, a mi nazadovali

Prisetio se Prekazi i dvomeča sa Zvezdom u Kupu UEFA.

- Eh, pre svega, tada je bila Jugoslavija i to su bile prave ekipe. Sećam se tih dana u Galatasaraju. Godinu ranije ispali su u polufinalu KEŠ i pravili prve korake kao evropskoj eliti, gde se danas nalaze. Od tada su Turci mnogo daleko otišli, a mi nazadovali. Dosta uticao ekonomski faktor, ovde ima više novca u opticaju i dosta toga se promenilo nabolje - ističe Prekazi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading