ISTORIJSKI MEČ ZA SRBIJU: Selektor Grozdanović, kapiten Slović i Mijatović veruju u novo čudo, navijači 12. igrač!

Autor:

Sport

01.09.2022

14:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor ženske fudbalske reprezentacije Srbije Predrag Gvozdanović izjavio je da je duel sa Portugalom u kvalifikacijama za SP istorijska utakmica za naš tim.

ISTORIJSKI MEČ ZA SRBIJU:  Selektor Grozdanović, kapiten Slović i Mijatović veruju u novo čudo, navijači 12. igrač!

Foto: FSS

Srbija će sutra od 20 sati u Sportskom centru FŠ u Staroj Pazovi dočekati selekciju Portugalije.

- Ovo je za nas istorijska utakmica, meč za koji smo se pripremali četiri godine. Za to vreme smo prošli čitav jedan ciklus, imali mnogo odricanja, problema, ali i mnogo lepih trenutaka. I ono što je najvažnije, došli smo do trenutka i meča koji može mnogo toga da nam donese. I reprezentaciji i ženskom fudbalu na afirmaciji. Pred nama je ozbiljan protivnik, ali mislim da smo se dobro spremili, dobru analizu rivala uradili. Uveren sam da će devojke koje sada brane boje Srbije ispisati istoriju ženskog fudbala zlatnim slovima. Radi se o izuzetnim ličnostima, sjajnim igračicama koje mogu da igraju sa najboljim selekcijama sveta - rekao je Grozdanović, a preneo je sajt Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Kapiten ženske fudbalske reprezentacije Srbije Violeta Slović tvrdi da jedva čeka početak meča.

- Ovo je veliki ispit za sve nas, ispit naše generacije koja ima šansu da napravi velik korak ka plasmanu na SP. Pred nama je istorijska prilika, želja i motiv nikada nisu bili sporni. Kvalitet smo pokazali sa šest vezanih pobeda i pogotovo pobedom protiv reprezentacije Nemačke. Nadamo se da ćemo imati veliku podršku sa tribina, pogotovo od ljudi koji će možda prvi put gledati utakmicu naše najbolje ženske reprezentacije. Videće na terenu veliko srce i veliku hrabrost devojaka i njihovu ljubav prema ovom sportu - istakla je Violeta Slović.

Srbija se nalazi na drugom mestu na tabeli grupe H kvalifikacija za SP sa 18 bodova, dok je Portugalija treća sa 16. Nemačka je prva sa 21 bodom.

Srbija će poslednji meč u grupi odigrati 6. septembra u Izraelu.

Direktan plasman na SP naredne godine izboriće pobednik grupe, dok će drugoplasirana selekcija igrati u baražu.

SP će biti održano naredne godine u Australiji i Novom Zelandu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading