Jelena Čanković osvaja Ostrvo! Srpkinja u Čelsiju! (FOTO)

Autor:

Sport

26.08.2022

20:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolja fudbalerka Srbije za prošlu godinu, dobitnica Zlatne lopte Fudbalskog saveza Srbije Jelena Čanković nova je igračica šampiona Engleske Čelsija. Za nju je bio zainteresovan još jedan klub iz Londona, Arsenal, ali če karijeru nastaviti u dresu "plavaca".

Jelena Čanković osvaja Ostrvo! Srpkinja u Čelsiju! (FOTO)

Foto: Starsport

Jelena, koja je inače iz Batajnice, gde postoji škola fudbala koja nosi ime po njoj, preko Švedske je stigla je u London. U Švedskoj je uspešno igrala za Rozengard od 2019. godine. Sa Čelsijem je potpisala ugovor na tri godine.

Sa Rozengardom je bila šampion dva puta, a titule je osvajala u sve četiri zemlje u kojima je igrala. Čanković je seniorsku karijeru počela u Spartaku sa kojim je tri puta bila šampion Srbije i dva puta je osvajala Kup. Provela je jednu sezonu u Barseloni u koju je otišla 2013. i sa kojom je postala šampion Španije.

 

 

Naredne dve sezone nosila je dres Ferencvaroša i dva puta zaredom bila šampion Mađarske. Uz osvojen Kup u sezoni 2016/17. U prvih šest sezona seniorske karijere bila je šest puta šampion države.

Iz Ferencvaroša je prešla u redove švedskog drugoligaša Vakjo i iz prve pomogla klubu da uđe u prvu ligu. To Jeleni donosi transfer u Rozengard i to uz rekordnu sumu novca. I naravno novu titulu šampiona. Prošle godine je ponobo bila šampion, a igrala je i četvrtfinale Lige šampiona.

 

 

- Jelena je sjajno razvijala svoj talenat. Već godinama pratimo njene igre i presrećni smo što je izabrala nas- poručila je Hejs koja je prošle godine dovela Čelsi do titule šampiona Engleske o FA Kupa.

Čanković će u Čelsiju nositi dres sa brojem 28.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading