VIŠE OD MILIJARDE! UEFA za TV prava na Ligu šampiona dobila NEVEROVATNU SUMU!

Autor:

Sport

20.08.2022

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska fudbalska unija sklopila dogovor sa Paramauntom koji je otkupio prava na elitno takmičenje u narednih šest sezona.

VIŠE OD MILIJARDE! UEFA za TV prava na Ligu šampiona dobila NEVEROVATNU SUMU!

Foto: Tanjug/AP

Evropska fudbalska unija (UEFA) prodala je TV prava za utakmice Lige šampiona za tržiste Severne Amerike za sumu od 1,5 milijardi evra, preneo je britanski Atletik, a potvrdio CBS čiji je vlasnik Paramaunt.

 

 


UEFA je sklopila dogovor sa Paramauntom koji je otkupio prava na elitno takmičenje u narednih šest sezona.

Prethodni ugovor između UEFA i Paramaunta isticao je 2024. godine, a cena prethodnog aranžmana za severnoameričko tržište iznosila je 100.000.000 evra po godini.

 

 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Trofej Lige šampiona

Povećanje, prema kom će TV prava iznositi 250.000.000 evra po sezoni, direktno je povezano sa većim brojem učesnika u Ligi šampiona od 2025. godine.

Dogovor koji je postignut predstavlja jedan od najvećih ugovora u istoriji sporta i televizije, a prvi put se desilo da UEFA potpiše saradnju na šest godina jer je uglavnom to radila na tri godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading