KATASTROFA ZA BARSU: Dva pojačanja koja su tek stigla na Kamp Nou mogu odmah besplatno da napuste klub!

Autor: Tanjug

Sport

10.08.2022

22:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Katalonci se ovome nisu nadali.

KATASTROFA ZA BARSU: Dva pojačanja koja su tek stigla na Kamp Nou mogu odmah besplatno da napuste klub!

Foto: Tanjug/AP

Stadion Kamp Nou

Ovoletošnja pojačanja Barselone Andreas Kristensen i Frank Kesi mogu da napuste katalonski fudbalski klub bez obeštećenja i odigrane zvanične utakmice za "blauranu", preneo je ESPN.

To im omogućava klauzula u ugovoru koja kaže da mogu bez naknade da odu iz Barselone ako ne budu registrovani pre prve utakmice u sezoni, što je meč protiv Rajo Valjekana u prvom kolu šampionata Španije u subotu, 13. avgusta (21.00).

Kristensen je došao na Kamp nou kao slobodan igrač iz Čelsija, a Kesi na isti način iz Milana, ali nijedan nije registrovan za mečeve španskog šampionata jer Barselona nije ispunila finansijski fer-plej i nalazi se u ogromnim finansijskim problemima.

Zbog toga će Katalonci morati da razgovaraju sa agentima Danca i fudbalera iz Obale Slonovače, ali i da zamole "starosedeoce" poput Ðerarda Pikea, Serhija Busketsa ili Ðordija Albe da ponovo pristanu na smanjenje plate kako bi se obezbedila sredstva koja bi omogućila registraciju novih pojačanja.

La liga nije verifikovala ni ugovore Roberta Levandovskog, Rafinje i Žila Kundea, koji su takođe ovog leta stigli u Barselonu, kao ni nove ugovore koji su potpisali Usman Dembele i Serđi Roberto.

Kristensen i Kesi razlikuju se u odnosu na pomenute igrače jer su u Kataloniju stigli kao slobodni igrači i moći će do kraja prelaznog roka da pronađu nove klubove ukoliko to budu želeli.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading