BENZEMA JE DRUGI ČOVEK U KRALJEVSTVU: Francuz prestigao velikog Raula na večnoj listi strelaca Real Madrida!

Autor:

Sport

10.08.2022

20:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ogromno dostignuće kapitena najtrofejnijeg kluba u istoriji Lige šampiona.

BENZEMA JE DRUGI ČOVEK U KRALJEVSTVU: Francuz prestigao velikog Raula na večnoj listi strelaca Real Madrida!

Foto: Tanjug/AP

Francuski fudbaler Karim Benzema upisao se zlatnim slovima u istoriju Real Madrida, pošto je prestigao legendarnog Raula Gonzalesa na drugom mestu večne liste strelaca "kraljevskog kluba".

Kapiten Reala je postigao svoj 324. gol u belom dresu, čime je iza sebe ostavio Raula koji je 323 puta tresao mrežu za Madriđane.

Benzema je do tog dostignuća stigao golom u Superkupu Evrope protiv Ajntrahta iz Frankfurta, a tekstualni prenos uživo tog meča možete pratiti na našem portalu.

Francuz je u 65. minutu dao gol kojim je Real poveo sa 2:0, nakon što je prethodno Nemce načeo David Alaba.

Neprikosnoven na vrhu večne liste strelaca Real Madrida nalazi se Kristijano Ronaldo sa 450 pogodaka, a iza Benzeme i Raula, na četvrtom mestu je Alfredo Di Stefano sa 308.

Među deset najboljih strelaca ikada u Realu nalaze se još Santiljana (290), Ferenc Puškaš (242), Ugo Sančez (208), Fransisko Hento (182), Piri (172) i Emilio Butragenjo (171).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading