VEČITIM RIVALIMA RATOVI SELE GOSTOVANJA! Zvezda i Partizan beže od projektila!

Autor:

Sport

08.08.2022

04:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda i Partizan ponovo beže od strahota rata! Večiti rivali mečeve plej-ofa za Ligu šampiona i Ligu Evrope u kojima bi trebalo da gostuju u Izraelu i Ukrajini odigraće na neutralnim terenima.

VEČITIM RIVALIMA RATOVI SELE GOSTOVANJA! Zvezda i Partizan beže od projektila!

Foto: Starsport

Duel Dragovića i Rikarda na Večitom derbiju

Kao i pre više od dve decenije, kada je rat bio na našim prostorima, crveno i crno beli će na ničijoj zemlji igrati fudbal, s tom razlikom da su njihovi potencijalni rivali iseljeni zbog bombi i projektila koji padaju u relativnoj blizini njihovih stadiona.

ODRAĐIVANJE POSLA

Naime, Zvezda je u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona razbila Pjunik sa 5:0 i sutrašnji (19.00) revanš u Jermeniji je puka formalnost, a na poslednjoj stepenici će izgledno na megdan Makabiju iz Haife, koji je u prvom meču deklasirao Apolon s Kipra sa 4:0. Sva je prilika da se prvi meč između izraelskog i srpskog prvaka neće igrati u Haifi 16. ili 17. avgusta (revanš na Marakani 23. ili 24. avgusta) jer se oružani sukobi između Izraelaca i Palestinaca opet rasplamsavaju, a raketni napadi sve su razorniji. Zato ne bi bilo iznenađenje da izabranici Dejana Stankovića ipak igraju na neutralnom terenu na Kipru.

Republika

Foto: Starsport

Nemanja Stevanović

Tako je bilo pre dve godine protiv Ararata iz Jermenije, koji je savladan sa 2:1, što je crveno-belima bio četvrti put da igraju na neutralnom terenu u Evropi. Učinak prolaza i eliminacije je polovičan. Sve je počelo 1998, domaćinstvom Lionu u Bukureštu, gde su Francuzi u kvalifikacijama za UEFA kup slavili sa 2:1, a potom i na svom terenu sa 3:2. Sledeće godine Francuzi opet nisu hteli u Beograd u kvalifikacijama za UEFA kup, pa je Monpelje dočekan u Sofiji. Gosti su slavili sa 1:0, a onda remijem sa 2:2 na svom terenu potvrdili prolaz. Slično je bilo i 2000, kada je Lester dočekan u Beču u kvalifikacijama za isto takmičenje. Posle 1:1 u Engleskoj "lisice" su dočekane u Beču i ostvarena je pobeda sa 3:1 i prolaz.

"VALJAK" SE ČEKA

Za razliku od Zvezde, potencijalni rival Partizana u plej-ofu za Ligu Evrope Dnjepar zna da će domaćin biti u slovačkim Košicama 18. avgusta, ali ne zna kome. To će biti crno-beli ukoliko nadoknade poraz od 2:1 od AEK na Kipru i dođu na korak do drugog po rangu UEFA klupskog takmičenja. U tom slučaju bi se revanš igrao u Humskoj 25. avgusta.

Kao i Zvezda, i Partizan je imao nekoliko mečeva prinudnog domaćinstva u inostranstvu. Tako je Lids 1999, posle NATO bombardovanja, dočekan u holandskom Herenvenu (1:3), a Sporting iz Hihona 1991, pre rata u SFRJ, u Istanbulu i slavili su Španci posle penala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading