TADIĆ U ISTORIJI EREDIVIZIJE: Dušan pokorio Holandiju - 226! (VIDEO)

Autor:

Sport

06.08.2022

17:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U prvom kolu holandske Eredivizije, fudbaleri Ajaksa pobedili su posle preokreta sa 3:2 Fortunu Sitard u gostima, a kapiten "kopljanika" i fudbalske reprezentacije Srbije uradio je nešto što nisu imena poput Dirka Kajta, Luk de Jonga, Klas Jan Huntelarda itd...

TADIĆ U ISTORIJI EREDIVIZIJE: Dušan pokorio Holandiju - 226! (VIDEO)

Foto: Profimedia

Fudbaleri Ajaksa na jedvite jade pobedom su započeli odbranu titule u holandskoj Erediviziji na gostovanju Fortuni Sitard (3:2) u prvom kolu.

Domaćin je poveo u šestom minutu preko Paula Gladona u šestom, a izjednačio je Kenet Tejlor u 48. minutu.

Preokret je usledio tri minuta kasnije preko Devina Renša, a konačan rezultat posle asistencije Dušana Tadića postavio je Brajan Brobi u 62. minutu.

Upravo je taj pas omogućio kapitenu "kopljanika" da uđe u istoriju holandskog fudbala, a ovo mu je bila 118. asistencija i uz to ima 108 pogodaka i nema mu ravnog u zemlji lala.

Iza kapitena fudbalske reprezentacije Srbije ostali su Dirk Kajt (225 pogodaka i asistencija), Luk de Jong (194), Klas Kan Huntelar Jan Huntelar (190) i Stiven Berghajs (171).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading