Bio je deo Zvezdine generacije koja je prekinula šampionski niz Partizana, a sada je promenio klub u Turskoj (FOTO)

Autor:

Sport

05.08.2022

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ugovor na dve godine,.

Bio je deo Zvezdine generacije koja je prekinula šampionski niz Partizana, a sada je promenio klub u Turskoj (FOTO)

Foto: Starsport

Vukan Savićević sa saigračima iz Crvene zvezde

Fudbaleri Crvene zvezde već pet godina su šampioni Srbije, poslednje dve i osvajači duple krune, ali navijači crveno-belih pamte i neke manje lepe momente kluba sa Marakane.

Nekadašnji evropski i svetski prvak imao je sušu sa nacionalnim trofejima od 2007. do 2014. godine, pošto pehar najboljeg u zemlji nije bio u Ljutice Bogdana sedam godina.

To je prekinuto u sezoni 2013/14 kada su tadašnji kapiten Nenad Milijaš i saigrači pod komandom trenera Slaviše Stojanovića vratili zvanje šampiona Srbije na Marakanu.

Republika

Foto: Starsport

Slaviša Stojanović - Detalj sa proslave titule

Deo te gerenacije bio je vezista Vukan Savićević (28) koji je sezonu ranije promovisan u seniorski tim crveno-belih i sve do leta 2015. godine odigrao je 51 utakmicu i postigao šest golova.

Potom je tri i po godine branio boje Slovana iz Bratislave, a 31. januara 2019. godine iz Slovačke se preselio u Vislu Krakov.

Republika

Foto: Starsport

Vukan Savićević u Crvenoj zvezdi

Posle samo šest meseci odlazi iz Poljske i kao narednu destinaciju izabrao je turskog drugoligaša Samsunspor.

Rođeni Beograđanin danas je zvanično posle dve godine napustio je niži rang i otisnuo se u Geresun gde je potpisao dvogodišnji ugovor.

Zeleno-beli su prošle sezone osvojili 45 bodova, bili su 16. na tabeli, prvi iznad zone ispadanja sa devet bodova više od Rizea.

Vukan Savićević je nedavno postao tata i dobio ćerku Iris, a za seniorsku reprezentaciju Crne Gore upisao je šest nastupa, za sada bez gola. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading