NISU KONOBARI I KUVARI! Sivić poslao brutalnu poruku LAŽNIM STRUČNJACIMA - Gzira kvalitet POTVRDILA u Austriji!

Autor:

Sport

05.08.2022

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šef struke Radničkog, uoči puta u Lučane, još jednom prokomentarisao Maltežane.

NISU KONOBARI I KUVARI! Sivić poslao brutalnu poruku LAŽNIM STRUČNJACIMA - Gzira kvalitet POTVRDILA u Austriji!

Foto: Starsport

Trener Radničkog Tomislav Sivić

Fudbaleri niškog Radničkog u subotu od 21 čas gostuju ekipi Mladosti u Lučanima u okviru 5. kola Mozzart Superlige Srbije, a trener "meraklija" Tomislav Sivić ponovo je govorio o brojnim kadrovskim problemima sa kojima se njegov tim suočava.

Ipak, kormilar superligaša sa juga Srbije je optimista zbog kvalitetnog treninga i rada tokom nedelje, a učinio je novi osvrt na šokantnu eliminaciju od Gzire u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija. Podsetimo da je malteški tim u sredu uspeo da odoli Volfzbergeru u gostima (0:0), a Sivić je kazao da je time potvrđeno da nije reč "o konobarima i kuvarima".

U Srbiji ste uvek imali stručnih konsultanata, koji se, posle utakmica kao što je bila ova naša sa Gzirom, jave sa ekspertizom, koja je, naravno, uvek negativna. Pokazalo se da to baš nisu konobari i kuvari. Četiri, pet igrača Gzire bili bi pojačanja za 90 odsto naših superligaša. Ne bih da polemišem sa ekspertima, svako ima pravo da iznese svoje svoje mišljenje. Mada, jedan gospodin koji je komentarisao naš poraz od Gzire je poput onih ljudi koji odu u kafanu i naruče jednu veselu pesmu od Tome Zdravkovića. Otprilike tako i od njega možete čuti nešto pozitivno - naveo je Sivić tokom obraćanja medijima.

Što se tiče susreta na zapadu Srbije, trener Nišlija je najavio da će njegovi izabranici pružiti maksimum u datim okolnostima.

- Nekako nema smisla da svaki put kada izađem ovde pred vas pričam o problemima, ali zaista je neverovatno sa čime se sve suočavamo. Konkretno, za Lučane, nema Savića, Marjanovića, Tomića, sve zbog povreda. Nema Pejovića i Gakua zbog crvenih kartona. Sada se pojavio i Škrbić, ali još je daleko njegov povratak na teren. Imam igrače pred sobom, a zapravo ih nemam, ne mogu na njih da računam. Na sve ovo, kod nekoliko igrača se juče pojavila nekakva alergija. Osuli su se po celom telu, otišli kod doktora da prime injekcije, da vidimo koliko će to da se širi, da li će uopšte moći da igraju - reči Su Sivića, koji je potom dodao:

Uprkos svim problemima, ipak iza sebe imamo kvalitetnu radnu nedelju. Dobro smo trenirali, ali i mnogo pričali. Valja biti jak kad je najteže, podići se u ovakvoj situaciji, a niko nam tu ne može pomoći, osim mi sami sebi na terenu, dobrom igrom i pozitivnim rezultatom.  

Iskusni stručnjak pokazao je maksimalan respekt prema Lučancima, sastavu koji dugi niz godina nastupa u elitnom rangu srpskog fudbala.

Mladost je dugogodišnji superligaš, iskusna kao klub, tim  i skup pojedinaca. Sad su čak malo i podmladili ekipu, ali nekolicinom baš ekstra talenata. Dobro su igrali i protiv Zvezde i protiv Kolubare, iako su oba meča izgubili. Svesni smo onog što nas čeka. Daćemo sve od sebe, samo je pitanje koliko ćemo imati prostora za rotacije da iznesemo utakmicu do kraja.

Stigao je kormilar Radničkog čak i da se našali na račun sopstvene kadrovske situacije, a prokomentarisao je i novog fudbalera u svojim redovima - kamerunskog štopera Etunde Emogu Ignasea.

- Ako je nešto dobro u ovoj situaciji, bićemo mnogo jaki kada nam se svi povređeni i odsutni igrači vrate. U svakom slučaju, moraćemo da odreagujemo i na tržištu, čekamo do kraja vikenda dva odgovora, da probamo da pojačamo određene pozicije u timu. Kamerunski štoper je, vidi se to odmah, odličan igrač, ali se isto tako vidi da će mu, kao i većini afričkih fudbalera kada dođu u Evropu, biti potrebno vreme za adaptaciju. On protiv Mladosti neće moći da nam pomogne, makar ne kao starter. Njegov sunarodnik Bazile Jamkam će, međutim, morati, pa koliko izdrži - poručio je Tomislav Sivić.

Podsećanja radi, Mladost i Radnički su u dosadašnjem toku sezone sakupili po bod u šampionatu Srbije, s tim što je "Real sa Nišave" odigrao jednu utakmicu manje.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading