Krilni igrač iz Gane, heroj trijumfa nad Pjunikom, kroz prizmu struke: Supersonični Bukari doneće Zvezdi milione!

Autor: M. S. - V. Z.

Sport

04.08.2022

18:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lenji gepard, kako glasi Osmanov nadimak u Belgiji, trčao je 30 kilometara na čas.

Krilni igrač iz Gane, heroj trijumfa nad Pjunikom, kroz prizmu struke: Supersonični Bukari doneće Zvezdi milione!

Foto: Starsport

Osman Bukari

Crvena zvezda je razbila Pjunik sa 5:0 u kvalifikacijama za Ligu šampiona najviše zahvaljujući trostrukom strelcu Osmanu Bukariju (23). Vihorno krilo svojim brzinskim sposobnostima očaralo je oko 40.000 navijača na Marakani, a naročito nakon prvog gola kad je trk Ganca izmeren sa čak 30 kilometara na sat, što nimalo ne opravdava njegov nadimak Lenji gepard, stečen tokom boravka u Belgiji.

Tim povodom Republika je kontaktirala najpre s bivšim selektorom "crnih zvezda" Milovanom Rajevcem, koji dobro poznaje Bukarija, ali i priznaje da nije imao dovoljno vremena da se upozna s njegovim igračkim kvalitetima.

- Bukari je konačno pokazao sav svoj kvalitet i veoma mi je drago zbog toga. Prosto je leteo po terenu i pokazao tu specifičnu afričku brzinu. Presrećan sam zbog njegove partije i nadam se da će tako nastaviti. Kada je došao u Zvezdu, mislio sam da će mu to biti samo priprema za naredni klub, ali on me je demantovao. Partijom protiv Pjunika skrenuo je pažnju na sebe i crveno-beli će moći dobro da ga prodaju jednog dana - za milione evra - ističe Rajevac.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Milovan Rajevac

Biće to slatke muke za sportski sektor u Crvenoj zvezdi, na čijem je čelu Mitar Mrkela. Proslavljeni fudbaler i aktuelni direktor crveno-belih u razgovoru za naš list otkrio je neke pojedinosti transfera Osmana Bukarija na Marakanu, za koji je izdvojeno dva miliona evra.

- Pratili smo Osmana nekoliko meseci. Tražili smo isključivo takav profil fudbalera. Čim nam je ponuđen, odmah smo reagovali i angažovali ga. Čitav naš skauting tim, kao i sportski sektor, zaslužan je za njegov dolazak. Svi su odlično odradili svoj posao - otkriva Mrkela.

Republika

Foto: Starsport

Mitar Mrkela

Bukari je rođen u glavnom gradu Gane Akri, a prvi poziv za reprezentaciju dobio je 2021, kada je zaigrao protiv Južne Afrike. Godinu kasnije upisao je prvenac za nacionalni tim u duelu s Madagaskarom i zapao za oko slavnom Anderlehtu. Međutim, nije prošao probu i vratio se u matični klub da bi ga put zatim odveo u slovački Trenčin. Za dve sezone u 66 utakmica postigao je 16 golova i upisao 25 asistencija, nakon čega se ponovo obreo u Belgiji, u Gentu (35 mečeva, četiri gola i šest asistencija). Pre dolaska u Zvezdu bio je još i na pozajmici u Nantu prošle sezone (26 mečeva, dva gola i četiri asistencije).

- Ponekad sam bio toliko brz da moji saigrači nisu mogli da me stignu i pridruže mi se u igri - rekao je nedavno Bukari.

Lova do krova: Već obezbeđeno 11.000.000 evra

Nakon što se revanšom u Jerevanu i formalno okonča dvomeč trećeg kola, Crvena zvezda biće bogatija za 5.000.000 evra zbog plasmana u plej-of za Ligu šampiona. Samim tim, crveno-beli će obezbediti grupnu fazu Lige Evrope, za koju UEFA premira klubove s 3,6 miliona, dok će se na ime bonusa u kasu kluba iz Ljutice Bogdana sliti bezmalo još 2,5 miliona evra. Prostom računom dolazi se do sume od 11 miliona, koju je Zvezda faktički obezbedila ubedljivim trijumfom prekjuče na Marakani.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading