Bivši fudbaler Partizana SKOČIO sa mosta! Kakva luda priča u koju je upetljan i čuveni beogradski krimos!

Autor:

Sport

29.07.2022

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neverovatno!

Bivši fudbaler Partizana SKOČIO sa mosta! Kakva luda priča u koju je upetljan i čuveni beogradski krimos!

Foto: Republika

Bivši rezervni golman Partizana Zdravko Đekić iza sebe ima mnoštvo uspomena, kako lepih tako i onih bolnih koje nikada neće zaboaviti.

On se držio sa poznatim beogradskim "krimosom" Aleksandrom Kneževićem Kneletom, sa Brusom Vilisom se provodio tokom jednog Mundijala, a i skočio je sa mosta u Mostaru zbog opklade.

O svemu tome pričao je u opširnom intervjuu za "Nedeljnik":

- Sedimo kao klinci u kraju, šta da radimo. I Knele obije sanduk sladoleda i podeli nam svima. Pojeli smo sve moguće mešavine, povraćao sam dva dana, keva me pita šta mi je, ja ne smem da kažem. Kako je počeo Knele? Pa onog dana kada je majstor izašao iz tramvaja na okretnici da kupi iz crvenog kioska viršle iz srebrnog klonca i Knele mazne tramvaj i vozi ga oko trošarine. Tako je počeo da se dokazuje da je glavni, pa od faca koji su u kraj dolazile da se pokažu sa ferarijem ili poršeom. Uzme kola, vozi celu noć da im pokaže ko je glavni i vrati im na kraju. Te stvari mene nikada nisu zanimale. Tada samo fudbal, pa sam ušao u reprezentaciju u kategoriji mlađih omladinaca sa Vladom Jugovićem i Vladanom Lukićem. Lomim nogu, mislim da je gotovo, ali se oporavljam i odlazim na turnir u Štutgartu i bivam proglašen najboljim golmanom.

-Onda je došao na red na priču sa čuvenog mosta u Mostaru. Nešto šta mnogima ne bi palo ni na pamet, Kempes je uradio i to zbog opklade.

- Jusufi je otišao, došao je Ivan Golac, trener golmana bio je Milutin Šoškić. Pred početka prolećnog dela sezone bio je čuveni turnir u Mostaru, bio sam klinac, lud, pun snage. Bilo je neko zezanje saigrača, ko sme da skoči sa tog čuvenog mosta u Mostaru. Ja sam se kao dete peo na vrh jarbola brodića na moru, skakao. Tada su stariji fudbaleri pitali da li bi neko smeo da skoči, onda sam se javio i rekao 'Smem ja'. Fadilj Vokri kaže 'Daj dete'. Bili su tu Vokri, Uške Vučićević, Batrović, ljuštili poker, drali se za lovu do praznih džepova, fudbaleri su mnogo tada zarađivali, ja lud, mlad, nesvestan skroz. Oni skoro svi po hiljadu maraka izvadili ako skočim sa mosta. I ja skočim. Tek kasnije sam video koliko sam bio nenormalan. Za taj skok ljudi se spremaju mesecima i godinama, imao sam sreće što sam ostao živ. Ali, uzeo sam toliko love na toj opkladi da sam otišao na Svetsko prvenstvo u Italiji. Gledao mečeve, išao po klubovima, tamo video Boj Džordža, Brusa Vilisa, Naomi Kembel, Kristi Tarlington... Kad sam se vratio kući porodična istraga, roditelji ispituju, tetka došla, pitaju odakle mi novac. Gde da im kažem da sam zaradio skokom sa mosta u Mostaru. Ostalo mi još para, to sam poneo u Englesku- prisetio se Đekić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading