PARNI VALJAK NA TERENU I NEREDI NA TRIBINAMA: Petnaest godina od čuvenog duela u Mostaru, Partizan PONIZIO Zrinjski, ali je UEFA sve pokvarila! (VIDEO)

Autor:

Sport

19.07.2022

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veče u Mostaru koje će ostati upamćeno.

PARNI VALJAK NA TERENU I NEREDI NA TRIBINAMA: Petnaest godina od čuvenog duela u Mostaru, Partizan PONIZIO Zrinjski, ali je UEFA sve pokvarila! (VIDEO)

Foto: youtube.com/printscreen

Na današnji dan 2007. godine Partizan je odigrao jednu od najčudnijih evropskih utakmica u svojoj istoriji.

Te večeri crno-beli su gostovali Zrinjskom u Mostaru u okviru 1. kola kvalifikacija za tadašnji Kup UEFA.

Parni valjak je na terenu brutalno pregazio ekipu iz Bosne i Hercegovine sa ogromnih 6:1. Plesali su po terenu izabranici Miroslava Đukića, a posebno je briljirao nezaustavljivi Lamin Dijara, koji je postigao het-trik. Pored sjajnog Senegalca strelci su bili još i Darko Maletić, Stevan Jovetić i Žarko Lazetić.

Ipak, i pored fantastične fudbalske predstave, Partizanu i njegovim navijačima ovaj meč je u jako lošem sećanju. Pored dobre igre srpskog velikana, meč su obeležili veliki neredi na tribinama.

Sukobili su se navijači jednog i drugog kluba, a kasnije je došlo i do sukoba Grobara sa policijom. Sve to je dovelo do drakonske kazne koju je UEFA odredila Partizanu.

Crno-beli su i u revanšu deklasirali Zrinjski, ovog puta 5:0, a sa tribina je poslata sjajna slika u fudbalsku Evropu. Ipak, UEFA je odlučila i izbacila Parni valjak iz Evrope.

Ovo je bio pravi presedan, pošto Zrinjski i njegovi navijači nisu snosili nikakve posledice, a u svemu su imali i veću krivicu nego sami navijači Partizana.

Mostarski tim je tako prošao u narednu fazu kvalifikacija, iako je u dvomeču primio čak 11 golova od Partizana.

Naravno, već u narednom kolu eliminisani su i to od strane Rabotničkog, koji je u dvomeču bio bolji rezultatom 2:1.

Navijači Partizana i do dan danas ne mogu da prežale izbacivanje njihovih ljubimaca iz Evrope, jer je klub iz Humske u to vreme imao strašan tim za velika dela.

Partizan je te sezone dominantno osvojio duplu krunu, a potom je u predstojećoj evropskoj sezoni stigao do grupne faze Kupa Uefa, gde je doživeo sva četiri poraza od Sevilje, Sampdorije, Štutgarta i Standarda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading