Radnički doputovao na Maltu dva dana ranije - Sivić: Dolazimo iz zemlje koja je otišla na Mundijal, Gzira ne može da bude problem (VIDEO/FOTO)

Autor:

Sport

19.07.2022

18:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nišlije u četvrtak od 19 časova u gostima igraju prvu utakmicu drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Radnički doputovao na Maltu dva dana ranije - Sivić: Dolazimo iz zemlje koja je otišla na Mundijal, Gzira ne može da bude problem (VIDEO/FOTO)

Foto: Republika.rs

Trening fudbalera Radničkog iz Niša na Malti

Fudbaleri Radničkog iz Niša doputovali su u utorak na Maltu gde će u četvrtak od 19 časova igrati protiv Gzire u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Pred meč, prvo je očekivanja izneo Tomislav Sivić, trener "meraklija".

- Ja sam zahvalan mojoj upravi što mi je obezbedila da dođemo dva dana ranije, bilo bi baš problematično da smo došli dan pred utakmicu. Sve je drugačije, vlažnost vazduha, toplota, a drugo u pet ujutru smo krenuli, tako da je bilo naporno. Ovaj trening smo iskoristili da isteramo taj umor od puta. Da se spremimo sutra i da se osvežimo i spremimo se za četvrtak da budemo na najvećem mogućem nivou koji je potreban za utakmicu - rekao je Sivić.

 

 

Iskusni stručnjak nastavio je u istom tonu...

- Mi smo se maksimalno spremili kao za svaku utakmicu. Imaju devet stranaca u ekipi, igraju 5-3-2. Igraju na kontru i polukontru, imaju dva špica koje ostavljaju sa dva štopera i to može da bude opasnost. Moramo da budemo pametni, da iskoristimo njihove slabosti koje su u odbrani prisutne. To je ekipa koja je namučila Slovan iz Bratislave, pobedili su splitski Hajduk pre nekoliko godina, znači jedna maksimalna ozbiljnost. Međutim, ne bežimo od uloge favorita - istakao je Tomislav.

 

 

Šef struke Radničkog veruje u uspeh na Malti...

- Moramo da budemo svesni da dolazimo iz zemlje koja je otišla na Svetsko prvenstvo i protivnik sa Malte ne može da bude problem, koliko god da su ozbiljni i dobri - kaže rođeni Subotičanin.

Republika

Foto: Republika.rs

Trening fudbalera Radničkog iz Niša na Malti

Nišlije su danas trenirale na stadionu Hibernijansa na prirodnoj travi, a sutra ih očekuje stadion Gzire i veštačka trava.

- Sigurno su sve to otežavajući uslovi, ozbiljni otežavajući faktori. Kada na to dodamo odlazak Mitrovića kojem se nismo nadali pošto takve dogovore nismo imali pre nego što završimo takmičenje u Evropi i povredu Dimića, moramo da budemo još pripravniji i ozbiljniji. Najviše od svega veštačka podloga, jer je to drugi sport. Mi danas nismo imali priliku da osetimo, to ćemo sutra uraditi. To je donela situacija kojoj moramo da se prilagodimo, a imamo jedan jedini cilj, plasman u treće kolo - zaključio je Tomislav Sivić.

Republika

Foto: Republika.rs

Trening fudbalera Radničkog iz Niša na Malti

Govorio je i Savo Petrov (24), ofanzivac "meraklija".

- Raspoloženje u timu je dobro, imamo dve jake utakmice iza sebe gde smo pokazali dosta dobrih stvari, i raspoloženje je na jednom visokom nivou. Što se tiče vremenskih uslova, to je malo drugačija klima nego što je kod nas. Dosta je sparno i vrućina, plus mi igramo na drugačijoj podlozi nego što smo navikli. To će biti malo otežavajuća okolnost, ali opet verujem da uz dobar stav prema utakmici možemo da ostvarimo dobar rezultat i to očekujem - poručio je Petrov i dodao:

 

 

- Kada igraš protiv naša dva najveća kluba i vidiš da možeš, sigurno ti to daje neko samopouzdanje. Generalno celoj ekipi, videli smo da možemo, dosta dobrih stvari je tu bilo. Verujem da smo favoriti i za naredni meč, ne bežimo od toga, uzimamo odgovornost i verujemo da ćemo ostvariti dobar rezultat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading