Sterling u istoriji Čelsija: Prvo pojačanje u eri novog vlasnika (FOTO GALERIJA)

Autor:

Sport

14.07.2022

06:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativac Engleske napustio je Mančester siti u transferu vrednom 56.200.000 evra i potpisao je petogodišnji ugovor sa "plavcima."

Sterling u istoriji Čelsija: Prvo pojačanje u eri novog vlasnika (FOTO GALERIJA)

Foto: Tanjug/AP

Rahim Sterling

Reprezenativac Engleske Rahim Sterling (27) u transferu vrednom 56.200.000 evra napustio je Mančester siti i potpisao petogodišnji ugovor sa Čelsijem.

Ujedno, krilni napadač postao je prvo prvo pojačanje "plavaca" u letnjem prelaznom roku i ućiće u istoriju kao prvi koji je kupljen "pod šapom" Toda Bolija, novog vlasnika.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chelsea FC (@chelseafc)

 

Bivši fudbaler Liverpula posle sedam godina napustio je "građane", a predstavljen je u Los Anđelesu gde se njegovi novi saigrači pripremaju za narednu sezonu.

- Prvo i najvažnije, zadovoljstvo je biti ovde. Očigledno sam postigao mnogo u dosadašnjoj karijeri, ali ima još toliko toga da se postigne i zaista se radim što ću to uraditi u dresu Čelsija pod komandom Tomasa Tuhela - rekao je Sterling.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chelsea FC (@chelseafc)

 

Momak rođen u Kingstonu, glavnom gradu Jamajke osvojio je 11 trofeja u engleskom fudbalu sa Mančester sitijem i sada se vraća u prestonicu pošto je emigrirao u London sa pet godina.

- London je moj dom i tamo gde je sve počelo  za mene i neverovatno je da sada imam priliku da igram pred prijateljima i porodicom na Stamford bridžu. Želim da iskoristim priliku da se zahvalim Todu, Behdadu, vlasničkog grupu, Tomasu i svima uključenim u proces mog dolaska ovde - istakao je Rahim.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chelsea FC (@chelseafc)

 

Ofanzivac koji je od 2012. godine upisao 77 nastupa i 19 pogodaka kao član A selekcije "Gordog Albiona", imao je poruku za kraj.

- Jedva čekam da nastavim da pričam na terenu.

Novi vlasnik Čelsija je oduševljen jer je doveo igrača koji ima talenat svetske klase.

- Rahim Sterling je serijski pobednik i njegovo potpisivanje je važan korak u jačanju našeg tima. Oduševljeni smo što se Rahim vratio u London sa Čelsijem, i radujemo se što ćem videti njegov talenat svetske klase na Stamford bridžu - zaključio je Tod Boli.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading