Katai među deset najboljih strelaca u istoriji Crvene zvezde!

Autor:

Sport

13.07.2022

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nadimak "Magiko" ne nosi bez razloga. Mnogi ga smatraju najkvalitetnijim igračem Crvene zvezde, a sada je svoje ime upisao zlatnim slovima u anale kluba sa beogradske "Marakane".

Katai među deset najboljih strelaca u istoriji Crvene zvezde!

Foto: FK Crvena zvezda

Pred početak susreta sa ekipom niškog Radničkog na startu ovosezonske Mozzart bet Super lige Srbije, Aleksandar Katai je iz ruku sportskog direktora kluba Mitra Mrkele, primio pehar "Bora Kostić", namenjen najboljef strelcu Crvene zvezde u prethodnoj sezoni.

Potvrdu ostvarenog u prethodnoj sezoni, Aleksandar Katai je potvrdio već u uvodnim trenucima meča protiv ekipe sa "Čaira". Već u 3. minutu zatresao je mrežu i stigao do svog 83. pogotka u crveno-belom dresu čime je svoje ime upisao na listu najboljih deset strelaca u istoriji kluba sa najvećeg srpskog stadiona.

 

 

Treba napomenuti da trenutno desetu poziciju na prestižnoj listi drže dvojica aktuelnih fudbalera Crvena zvezde. Pored Aleksandra Kataija, isti učinak u crveno-belom dresu do sada je ostvario i El Fardu Ben.

Foto: FK Crvena zvezda

El Fardu Ben

 

Obojici je trenutno naredna meta Mihajlo Pjanović koji je u odnosu na pomenuti dvojac postigao devet golova više.

Najboilji strelci u istoriji FK Crvena zvezda:
 
1. Bora Kostić - 230
2. Dragan Džajić - 155
3. Dušan Savić - 149
4. Zoran Filipović - 138
5. Kosta Tomašević - 137
6. Vojin Lazarević - 134
7. Darko Pančev - 116
8. Rajko Mitić - 109
9. Mihajlo Pjanović - 92
10. Aleksandar Katai i El Fardu Ben - 83
 


Katai je do ovog učinka stigao tokom dva mandata u opremi Crvene zvezde. Prvi put je crveno-beli dres zadužio u avgustu 2014. godine i odigrao je dve sezone, da bi otišao u Alaves. Posle španskog prvoligaša, nosio je dres i dva američka kluba, Čikago Fajra i Los Anđeles Galaksija, posle čega se u julu 2020. godine vratio na beogradsku "Marakanu".
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading