Stolica zabrinuo Grobare: Partizan ŽESTOKO oslabljen protiv Javora!

Autor:

Sport

08.07.2022

10:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oglasio se pred start Superlige.

Stolica zabrinuo Grobare: Partizan ŽESTOKO oslabljen protiv Javora!

Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana u subotu od 20 časova gostuju ekipi Javora u Ivanjici u 1. kolu Superlige Srbije.

Novi trener crno-belih Ilija Stolica još jednom je sumirao pripreme, ali i dolaske novih pojačanja u Humsku 1.

- Početak je pred nama, uradili smo dosta dobrih stvari, bile su ovo nikad kraće pripreme, svakom treneru fali vremena za uigravanje, napravili smo reset, došlo je dosta novih igrača, većina se uklopila dobro, ali pred nama je prevenstvo u kom imamo najveće moguće ambicije kao i svaki put.

Loša vest za Partizan jeste izvesni izostanak Ljubomira Fejse sa utakmice u Ivanjici.

- Imali smo kompleksnu situaciju na pripremama, kasni dolazak igrača uzrokovao je da neke preforsiramo, to je uzrokovalo manje pvorede, velika većina se oporavila. Raduje povratak Saše Zdjelara, imamo problem sa Fejsom, koji ima virus i on je verovatno nedostupan za ovaj meč, kao i Jović zbog povrede. Od poslednjih pojačanja Dijabate nije u konkurenciji za tim, svi ostali su manje više tu.

Stolica je iskoristio priliku da prokomentariše dolazak Fusenija Dijabatea u tabor Parnog valjka.

- Dijabate je tek juče došao, mene raduje da je sa nama, skautirali smo ga, razgovarali sa njim, videćemo ga na treningu, verujem da ćemo se radovati njegovim igrama, da će svi Grobari uživati.

Javor se posle godinu dana pauze vratio u društvo najboljih, a kao i svaki put pred gostovanje u Ivanjici, jedna od glavnih tema je stanje terena.

- Teren nije isti za ekipu koja napada i koja se brani te se bazira na destrunkciju i opstrukciju protivnika dimenzije terena su drugačije, sigurno da pogoduje domaćinu, dobro smo ih analizirali. Ja jako poštujem i cenim trenera Javora, poznajem ga dugo. Znamo šta nas očekuje, ali ono što ne znamo je vreme i stanje terena usled vremenskih prilika.

Ova sezona biće istorijska u Superligi, pošto će šampion direktno u Ligu šampiona, dok će drugoplasirani u kvalifikacije za elitno takmičenje. To bi svakako moglo da podigne tenzije, a evo šta na to kaže trener Partizana.

Tenzija je na visokom nivou ali iz pogrešnih razloga. Motiv je više nagrada od 20 miloina evra svakako i mesto koje vodi u Ligu šampiona, imaćemo pet predstavnika u Evropi, to će sve biti motiv za nas, a tenzije ćemo gledati da držimo u okvirima normalnosti, i sporta. U Srbiji to odlazi u ekstrem, gledaćemo da unormalimo to, i verujem da ćemo svi da razmišljamo na jednak način.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading