Piksi dobio orden Karađorđeve zvezde drugog stepena: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio vidovdansku nagradu selektoru "orlova"! (VIDEO,FOTO)

Autor:

Sport

28.06.2022

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas vidovdanska odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama.

Piksi dobio orden Karađorđeve zvezde drugog stepena: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio vidovdansku nagradu selektoru "orlova"! (VIDEO,FOTO)

Foto: Tanjug

Ordenom Karađorđeve zvezde drugog stepena odlikovani su:

Pozorišni reditelj i profesor Egon Savin

Filmski i pozorišni reditelj LJubiša Ristić

Glumac Miloš Biković

Srpski fudbalski trener Velibor Bora Milutinović

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Kari Pešić

Fudbalski trener i selektor reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi.

Republika

Foto: Tanjug/TARA RADOVANOVIC

Aleksandar Vučić - predsednik Republike Srbije

Dragan Stojković Piksi je rekao da je priznanje koje je danas dobio naslovljeno na njega, ali da smatra da su ga zaslužili svi oni od kojih je učio i gubio.

- Moja porodica, saigrači, treneri, igrači, svi su oni zaslužni za ovaj trenutak. Danas i ovde pred svima vama ja priznanje primar i u svoje i u njihovo ime. Svestan sam da je svako društveno priznanje mnogo više obaveza nego nagrada - rekao je on.

Stojković kaže da prihvata ovaj orden kao podršku celoj reprezentaciji Srbije da nastavi dosadašnje uspehe kako bi na svetskom prvenstvu postigli najbolje rezultate. 

- I ta podrška nije data samo meni, već ide i onima sa kojima radim. Dajem reč u ime svih nas da vas nećemo izneveriti. Daćemo sve od sebe da Srbija bude ponosna na nas, mi koji predstavljamo sportsku čast jedne male, ali za nas najveće zemlje - rekao je selektor srpske reprezentacije.

Dragan Stojković Piksi je istakao da Srbija može da ima povoljan rezultat samo ako bude dovoljno jaka, mudra i složna. 

- Vidovdan nas stalno podseća koliko je važno da budemo tu jedni za druge, a posebno onda kada je najteže. U ime svih nas, koji smo u ovoj teškoj godini dobili priznanja i podršku da nastavimo dalje, zahvaljujem se na ukazanoj časti, i nadam se da će Srbi i svi koji žive u Srbiji svaki novi Vidovdan dočekivati u slobodi i miru. Hvala Srbijo - rekao je Piksi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading