Zaslužio je: Aleksandar Mitrović dobio mural u rodnom Smederevu! (FOTO)

Autor:

Sport

27.06.2022

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ima dvadesetsedam godina, a odavno je svoje ime upisao zlatnim slovima u istoriji srpskog fudbala.

Zaslužio je: Aleksandar Mitrović dobio mural u rodnom Smederevu! (FOTO)

Foto: Starsport

Aleksandar Mitrović

Aleksandar Mitrović, aktuelni igrač Fulama i srpski reprezentativac, najbolji je stralac našeg nacionalnog tima u istoriji.

Slobodno se može reći i da spada u red najzaslužnijih za činjnicu da će reprezentacija Srbije krajem ove godine nastupiti na Svetskom prvenstvu u Kataru, a pored svih fudbalskih priznanja, jedna od okosnica ekipe selektora Dragana Stojkovića, dobila je velikio priznanje i od svojih sunarodnika u rodnom Smederevu.

Naime, Aleksandar Mitrović je dobio mural u gradu na Dunavu kao zahvalnost Smederevaca za sve što je učinio u dresu sa nacionalnim grbom.

 

 

Nedavno okončanu 2021/22 sezonu, Mitrović će svakako pamtiti po ostvarenim golgeterskim rekordima. Postao je najbolji strelac svih reprezentacija koje su igrale na ovim našim podnebljima, a istovremeno je u dresu londonskog Fulama oborio rekord po broju postignutih pogodaka u Čempionšipu, dok je njegov klub obezbedio i plasman u elitni rang engleskog fudbala, Premijer ligu.

Kruna sjajne 2022. godine, svakako će biti učešće na svetskoj smotri fudbala u Kataru.

Tokomk dosadašnje profesionalne karijere Aleksandar Mitrović je nastupao za Teleoptik, Partizan, Anderleht i Njukasl pre nego što je 2018. godine poneo crno-beli dres Fulama.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading