Tužna sudbina velikog talenta srpskog fudbala: Kako je Stanojević unazadio bisera iz Humske - Filipa Stevanovića!

Autor:

Sport

20.06.2022

12:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Karijera mu je u silaznoj putanji.

Tužna sudbina velikog talenta srpskog fudbala: Kako je Stanojević unazadio bisera iz Humske - Filipa Stevanovića!

Foto: Starsport

Supertalentovani Filip Stevanović, dete crno-bele akademije, odlazi sa pozajmice iz Herenvena kao pokisao...

Nekada je mnogo obećavao, kod Miloševića bio starter u Večitim derbijima, igrao Evropu na Old Trafordu protiv Mančester junajteda i čitavoj javnosti pokazao da u nogama ima magiju.

Republika

Foto: Starsport

Filip Stevanović

Cena nakon sezone 2019/2020 mu je nasrasla i preko 10 miliona evra, a onda na klupu "parnog valjka" dolazi Aleksandar Stanojević. Trener koji za dve godine rada u Humskoj nije osvojio ništa i nije napravio ništa vredno da se "proda" na transfer pijaci. Posvađao se sa Sumom i Banjakom, a Stevanović je u suzama napustio Humsku.

Republika

Foto: Starsport

Filip Stevanović

- Ne znam odakle bih počeo, ali reći ću da sam već od prvog dana kada sam zakoračio na SC Teleoptik znao da ću jednog dana doći do prvog tima i ostaviti barem neki trag u Partizanu. Proveo sam najlepših 12 godina u klubu, od toga 3 u prvom timu i došlo je vreme da se oprobam u nekim jačim ligama. Kao što znate , što je i normalno , bilo je mnogo uspona i padova , ne samo za mene već i za saigrače i ceo klub. Priznaću par stvari o kojima nisam pričao puno. Prvenstveno bih hteo da kažem da mi je teško zbog duple krune jer nismo uspeli da je vratimo gde joj je mesto, naravno i zbog manjka minutaže od potpisa za novi klub.

Republika

Foto: FK Partizan

Aleksandar Stanojević

- Teško mi je što sam mnogo toga dao klubu a pojedinci me nisu ispoštovali ni malo. Teško mi je jer sam krvavo radio da se vratim na stari put i opet budem u startnih 11. Teško mi je sto sam svaki dan pokušavao da se dokazujem sve više iako su svi znali moje sposobnosti. Minutaže od po 10 ili 20 minuta ne bih komentarisao jer nije na meni ali opravdavam svoja izdanja zbog manjka iste , pogotovo sa prošlog derbija i ulaska od 3 minuta , pritom mislim da se svi sećate mojih partija na bilo kom derbiju. To je za mene ponižavajuće i mislim da nisam zaslužio tako nešto. Istrpeo sam dosta isključivo zbog mog Partizana - napisao je u oproštaju od "parnog valjka" Filip Stevanović na svom zvaničnom Instagram profilu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Filip Stevanović

Stevanović je pod trenerskom palicom Stanojevića više sedeo na klupi nego što je igrao, uprkos činjenici da je postigao gol na Večitom derbiju - septembar 2020. godine (1:1 u Humskoj).

Od tada pa sve do maja naredne godine, Stevanović je umesto da sakuplja minute i iskustvo do odlaska u Siti, sedeo na klupi i čekao šansu na kašičicu.

Umesto njega u vatru je bačen Nemanja Jovića koji je u sezoni iza nas pokazao koliko vredi... 

Republika

Foto: Starsport

Filip Stevanović

I tako je Stevanović kao pozajmljen igrač bez minuta u nogama i sa suzama na licu otišao u Herenven. Tamo je nažalost pao u drugi plan što jasno govori i statistika u dresu holandskog tima.

Stevanović je sa sa krila postigao jedan i namestio još jedan gol u Erediviziji. U Kupu još jedan pogodak i to je to. Mada je još od sredine februara bio u drugom planu. Od marta pa do kraja sezone je u prvenstvu odigrao samo 29 minuta.

 

 

Nadamo se da će Filip oživeti svoju karijeru i u narednim godinama pokazati koliko zaista vredi. Iz Humske je otišao za otprilike šest miliona evra, iako je samo nekoliko meseci ranije vredeo daleko više...

Piše: Dušan Tufegdžić

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading