Da odmah POJASNIMO na samom startu, jer posle može biti kasno: Nije Stolica doneo titulu Partizanu, već Marko Nikolić!

Autor:

Sport

13.06.2022

07:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čisto da se zna!

Da odmah POJASNIMO na samom startu, jer posle može biti kasno: Nije Stolica doneo titulu Partizanu, već Marko Nikolić!

Foto: Starsport/Ilustracija

Te famozne 2017. godine FK Partizan je osvojio svoju poslednju titulu šampiona Srbije, a ujedno i duplu krunu pobedom u finalu Kupa Srbije nad Crvenom zvezdom - 1:0.

Glavni i jedini "krivac" za takav splet događaja bio je Marko Nikolić, mirni i staloženi "čikica" kome su "grobari" od milošte tepali "ćelavi".

Republika

Foto: Starsport

Marko Nikolić

Nikolić je na klupi Partizana u jesen 2016. godine nasledio Ivana Tomića i mic po mic sklapao kockice u timu, podmazivao motor "parnog valjka" i bez ikakve dileme došao potpuno zasluženo do duple krune.

Pregazio je Crvenu zvezdu u tri navrata te sezone uz jedan remi kada su crveno-beli postigli prvi gol iz auta na toj utakmici. Kasnije je Uroš Đurđević postavio konačnih 1:1.

Ipak, tri kola do kraja Crvena zvezda je imala isti broj bodova kao Partizan, ali i prvo mesto na tabeli u tom momentu i titulu u svojim rukama. Tim tadašnjeg stratega Miodraga Božovića doživeo je poraz od Voždovca "na krovu" sa 3:2 i tako prepustio prvo mesto Partizana.

Republika

Foto: YouTube/Printscreen

Ilija Stolica

Voždovac je tada predvodio Ilija Stolica, sadašnji trener Partizana i kako se čini to mu je i najveći uspeh u dosadašnjoj karijeri.

Postala je jeres činjenica da je zapravo Marko Nikolić osvojio tu titulu, a ne Stolica, već se Jer da nije bilo Stolice Partizan ne bi bio šampion? Zar ne? Stolica je tada imao sreće da je Crvena zvezda bila u jednom od najgorih izdanja tokom 75 godina istorije... 

Ultimativna glupost koja Stolicu ne čini novim tvorcem nekog modernog Partizana. To treba da dokaže radeći posao u Humskoj, a pred njim je svakako mnogo problema uoči nove sezone.

 

 

Još jednom da podvučemo, da Marka Nikolića nije bilo te sezone na klupi, Partizan bi osvojio drveni pehar i metalni ćup.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading