Kraj sna: Ukrajina ostala bez Svetskog prvenstva! Velšani SLAVE u Kardifu, Jarmolenko TRAGIČAR! (VIDEO)

Autor:

Sport

05.06.2022

17:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Velsa izborila je plasman na Svetsko prvenstvo!

Kraj sna: Ukrajina ostala bez Svetskog prvenstva! Velšani SLAVE u Kardifu, Jarmolenko TRAGIČAR! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Andrej Jarmolenko tokom duela u Kardifu

Velšani su u finalu baraža za odlazak na Mundijal nadigrali Ukrajinu minimalnim rezultatom 1:0 (1:0). Tragičar meča u Kardifu bio je Andrej Jarmolenko, koji je postigao, ispostaviće se, odlučujući autogol u 34. minutu utakmice.

Heroj Ostrvljanja bio je sjajni golman Henesi, koji je u nekoliko navrata maestralnim intervencijama sprečavao "žuto-plave" da stignu do izjednačenja.

Pogodak je pao posle nespretne reakcije asa Vest Hema, a nakon slobodnog udarca koji je izveo Geret Bejl. Ukrajini nisu bila dovoljna ni 24 udarca na gol da poravna rezultat, a Vels je "preživeo" i dramatičnu sudijsku nadoknadu, koja je trajala duže od pet minuta.

Ukrajinci nisu imali sreće da trijumfuju dva puta u nizu na Ostrvu, budući da su pre četiri dana bili bolji od Škotske sa 3:1.

Podsetimo, Vels će u grupnoj fazi svetskog šampionata odmeriti snage sa Engleskom, Iranom i SAD-om.

Geret Bejl i saigrači ostvarili su istorijski reprezentativni podvig, s obzirom na činjenicu da nisu uspeli da "overe" vizu za najveću fudbalsku smotru još od šampionata u Švedskoj 1958. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading