EPILOG KRVAVOG SUKOBA U HRVATSKOJ: "Torcida" BLOKIRALA auto-put, pa NAPALA policiju - u PUCNJAVI ranjena dva navijača, tuce povređenih!

Autor:

Sport

22.05.2022

07:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Haos posle najvećeg hrvatskog derbija!

EPILOG KRVAVOG SUKOBA U HRVATSKOJ: "Torcida" BLOKIRALA auto-put, pa NAPALA policiju - u PUCNJAVI ranjena dva navijača, tuce povređenih!

Foto: Twitter/Printscreen/Šporki mornar

"Torcida" na meču Hajduk - Istra

Derbi između Dinama i Hajduka (3:1), kojim je spuštena zavesa na hrvatski šampionat, ostaće upamćen po velikom sukobu "Torcide" i policije, a tim pvovodom oglasilo se i Ministarstvo unutrašnjih poslova. Splićani su rešili da blokiraju auto-put, tom prilikom su napali organe reda koji su bili prinuđeni da upotrebe oružje.

Epilog celog incidenta glasi - dva navijača Hajduka su ranjena, dok je desetak policajaca povređeno.

Dana 21. maja oko 21.35 oko 1600 navijača HNK Hajduk se autobusima, kombi vozilima i ličnim automobilima vraćalo sa utakmice u Zagrebu. Samoinicijativno su stali na auto-butu A1 kod odmarališta Desinec i tako blokirali sve trake u smeru Karlovaca. Nekoliko stotina njih napalo je policijske službenike koji su bili u pratnji - navodi se u saopštenju hrvatske policije, u kome se još dodaje:

 

 

Policijski službenici su, kako bi odbili napad na sebe, upotrebili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, posle čega je praćena kolono ponovo stavljena pod nadzor.

Podsetimo, najvatrenije pristalice "Bilih" bojkotovale su meč na "Maksimiru" jer im je zabranjeno da istaknu zastave i transparente na tribinama, kao i korišćenje megafona i bubnjeva. "Modi" su osvojili novu titulu sa sedam bodova više u odnosu na ljutog rivala sa obale Jadrana...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading