GORI SRBIJA! Sudijski EKSPERT o penalima za Crvenu zvezdu i Partizan! (VIDEO)

Autor:

Sport

17.05.2022

20:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proteklo kolo Superlige Srbije donelo je ponovo sporne situacije o kojima se pričalo dugo nakon završetka utakmica.

GORI SRBIJA! Sudijski EKSPERT o penalima za Crvenu zvezdu i Partizan! (VIDEO)

Foto: printscreen/Arena sport

Tako je Partizan u ponedeljak izdao saopštenje zbog sudijske odluke sa meča Napredak - Crvena zvezda, tvrdeći da je "čitava Srbija videla penal za Kruševljane".

Sada kada su se strasti makar malo smirile, nekadašnji fudbalski sudija Zdravko Jokić analizirao je ovu sudijsku odluku, ali sve druge sporne situacije iz 36. kola Superlige Srbije:

Prvo je komentar bio posvećen meču Napredak - Crvena zvezda. Da li je Zvezda bila oštećena kada je tražila penal zbog navodnog faula nad Aleksandrom Kataijem?

- Ovde u ovoj situaciji mislim da nije za kazneni udarac, jer igrač u crvenom drži nogu na zemlju. Katai ulazi u njega i preko njegove noge, i svojim kretanjem je povlači. Sudija je bio izvanredno postavljen, a noga igrača je statična. Žuti karton treba da dboije igrač Zvezde, Ivanić, zbog načina protestovanja, odmahivanje prema sudiji. Omalovažavanje njegove odluke- jasan je Zdravko Jokić.

Sporna je bila i situacija na drugoj strani - da li je bilo penala kada je Krunić udarcem pogodio Strahinju Erakovića u ruku.

- Eraković sklanja, on vuče ruku prema telu, ne štiti prostor i ne pravi telo većim. Tako da on želi da to izbegne. Da je raširio ovaj lakat levo, onda bi štitio prostor. Znači dobra procena sudije da nema namere igranja rukom - rekao je Jokić da penal za Napredak nije trebalo da bude dosuđen. 

Sudijski analitičar TV Arenasport potom analizira i detalje sa meča Voždovac - Partizan. Sporni su bili penali dosuđeni u korist crno-belih. Da li je bio opravdan penal Ivezića nad Rikardom?

- Videćemo da se radi o momentu unutar šesnaesterca. Leva ruka se nalazi na dresu, drži za dres kratko, položaj sudije je... Pitanje je da li je on belog igrača video šta se dešava. Mi savetujemo sudije da uvek budu levo ili desno, da mogu jasno da vide ako ima povlačenja. Igrač Voždovca za dres drži igrača. Verovatno sudija nije mogao da vidi ceo slučaj i da proceni intenzitet. Mislim da ovaj kontakt nije bio za kazneni udarac. VAR soba se ne meša u intenzitet ovde- kaže Jokić, a potom objašnjava da ni drugi penal za Partizan na ovom meču nije trebalo da bude sviran.

Tada je lopta defanzivca Voždovca pogodila u ruku kada je Nikola Terzić bio u prodoru.

- Ukoliko se lopta odbije od igrača koji je blizu drugog igrača, odbije se od tela glave ili stopala, na ruku igrača, onda nema prekršaja. Znači nema namere. Ne može se nikako proceniti da je namerno. Ni ovde nije trebalo suditi jedanaesterac- poručio je Zdravko Jokić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading