MARAKANA U SUZAMA! Preminuo LEGENDARNI fudbaler Crvene zvezde!

Autor:

Sport

15.05.2022

09:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tuga!

MARAKANA U SUZAMA! Preminuo LEGENDARNI fudbaler Crvene zvezde!

Foto: Republika

Marakana

Prestalo je da kuca srce Stevana Ostojića, legendarnog fudbalera Crvene zvezde, koji je jedini postigao het-trik za Zvezdu u polufinalu Kupa evropskih šampiona.

Bilo je to protiv grčkog Panatinaikosa 1971. godine, kada je pružio i najbolju partiju u crveno-belom dresu.

Ostojić je ostavio dubok trag na Marakani, gde je igrao u dva mandata. Najpre u periodu od 1966. do 1970, da bi se posle osam meseci provednih u Monaku vratio na Topčiderkso brdo i do 1973. nosio crveno-beli dres. U njemu je na 277 utakmica postigao 156 golova, što je sjajan učinak.

Republika

Foto: facebook.com/printscreen

Stevan Ostojić

 

Za Zvezdom je osvojio dve titule i dva kupa, a osim na Marakani, igrao je fudbal još za OFK Suboticu i niški Radnički, dok je u inostranstvu branio boje turksog Fenerbahčea i američkog San Hozea.

Za reprezentaciju Jugoslavije odigrao je dve utakmice, ali se posle igračke karijere posvetio trenerskom poslu i u Zvezdi pomagao Branku Stankoviću, da bi kasnije samostalno vodio crveno-bele. Još je sedeo na klupama Spartaka iz Subotice i Trepče iz Kosovske Mitrovice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading