KATAPULT U KRUŠEVCU: Zvezdu čeka NAOŠTRENI Napredak!

Autor:

Sport

13.05.2022

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Napretka u nedelju dočekuju Crvenu zvezdu u okviru 6. kola plej-ofa Superlige Srbije.

KATAPULT U KRUŠEVCU: Zvezdu čeka NAOŠTRENI Napredak!

Foto: Starsport

Igrači Crvene zvezde slave gol

Trener Napretka Zoran Milinković pred duel sa prvoplasiranim timom prvenstva imao je izuzetno zanimljivu konferenciju za novinare.

Njegov tim u prethodnih pet kola plej-ofa ima svih pet poraza, i zakucan je za osmo mesto na tabeli.

Crvena zvezda je favorit, to je jasno i ne bih puno pričao o kvalitetu gostiju, individualnom, timskom, njihovom budžetu. Što se nas tiče, svestan sam da naši navijači nisu zadovoljni, ali moram da ih podsetim da smo ostvarili cilj, a kada sam došao u Napredak to je bio plasman u plej – of i da se zaustavi jedna loša priča, koja bi, da smo otišli u plej – aut ko zna kako rezultirala. Od trenutka kada smo obezbedili plej – of uspeli smo da detektujemo mnogo problema - rekao je popularni Kiza i dodao:

Republika

Foto: Starsport

Zoran Milinković

- Pred poslednju utakmicu smo aktivirali katapult sistem. To je dži – pi – es praćenje i imamo jasne merljive rezultate, referentne vrednosti, koje su nam mnogo toga otkrile. Podsećam javnost da prethodni stručni štabovi to nisu koristili, ne znam zbog čega, ali mi smo dobili jasne odgovore zašto nam je forma ovakva, zašto u ovom periodu imamo i ovoliko povreda. Neću iznositi detalje, pre svega jer poštujem klub i grad u koji sam došao.To su neke naše intimne stvari i ostaće za dobru analizu i za nauk za neke sledeće pripreme i naredne akcije. Mislim da je to jako važno i ne mogu da prihvatim, mi činimo sve što možemo i nosimo se sa situacijom iz dana u dan. Nije lepo izgubiti svaku utakmicu, ali mi smo osmi, pa smo osmi. Igramo protiv boljih, jačih, protiv ekipa koje imaju veći budžet od nas. Dve ekipe se bore za titulu, tri, do skoro četiri se baš žestoko bore za četvrto mesto, koje vodi u Evropu. Ali, ima osam ekipa koje bi vrlo rado zamenile mesto sa nama. Jeste u fokusu utakmica sa Crvenom zvezdom, ali želeo sam da skrenem pažnju na sve ovo, jer ne mogu da prihvatim da je trenutno najviše u fokusu stručni štab i šta smo i kako uradili. Nisam selektirao tim, nisam odradio pripreme. Mi ćemo, u svakom slučaju, jer to nam je dužnost i obaveza, da izađemo i damo maksimum. Igramo protiv favorita, ali sa željom da se predstavimo u što boljem svetlu. Sigurno je da će momci koji istrče na teren žestoko boriti za svaku loptu. Imamo problema, u toku ovog mini ciklusa otpali su kapiten Marjanović i Rašković, da ne nabrajam stare povrede. Ima i nekih pozitivnih vesti, Kerkez se vratio, Kočić se priključio, nemamo problema sa kartonima - zaključio je Milinković.

Duel u Kruševcu igra se u nedelju od 18:30, a trener Čarapana imaće motiv više da stigne do trijumfa, pošto je poznato da je veliki navijač Partizana, sa kojim je osvojio duplu krunu kao trener.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading