TADIĆEV ŠEF U AJAKSU MORA DA BUDE ĆELAV: Kopljanici nastavili tradiciju trenera bez kose!

Autor:

Sport

13.05.2022

20:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Boš, Kajzer, Ten Hag i novi strateg Šrojder ne moraju da vode računa o frizuri. Poslednji čovek koji je s kosom sedeo na klupi giganta iz Amsterdama bio je Frank de Bur.

TADIĆEV ŠEF U AJAKSU MORA DA BUDE ĆELAV: Kopljanici nastavili tradiciju trenera bez kose!

Foto: Tanjug/AP

Spektakularnom feštom na "Johan Krojf areni" kapiten reprezentacije Srbije Dušan Tadić proslavio je treću uzastopnu titulu prvaka Holandije sa gigantom iz Amsterdama Ajaksom. Bila je to i oproštajna žurka za odlazećeg trenera Erika ten Haga, kome je poveren verovatno najteži zadatak u svetu fudbala, a to je dovođenje u red Mančester junajteda.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Erik ten Hag i Dušan Tadić

Njega će na klupi "kopljanika" zameniti Alfred Šrojder, čovek koji je u sezoni 2018/19. bio pomoćni trener u Ajaksu i koji će posle kraja sezone u Belgiji napustiti klupu Briža. I tako će u redovima četvorostrukog prvaka Evrope biti nastavljena mini-tradicija da čovek na klupi mora biti ćelav. Tako je od leta 2016, kada je klupu holandskog velikana napustio Frank de Bur. Nasledio ga je Peter Boš, koji nije morao da vodi računa o frizuri. On je u Amsterdamu potrajao jednu sezonu, a na njegovo mesto došao je Marsel Kajzer. Aktuelni trener Al Džazire zadržao se svega šest meseci, a potom je došao Ten Hag, koji je napravio čuda s timom čiji je lider na terenu i u svlačionici naš Dušan Tadić.

Duća će ponovo za šefa imati ćelavca, ali ćelavca kog dobro poznaje. U Tadićevoj prvoj sezoni u Ajaksu Alfred Šrojder bio je desna ruka Ten Hagu, što ga je kasnije verovatno i preporučilo za klupu trostrukog uzastopnog prvaka Holandije (2020. titula nije dodeljena nikom zbog pandemije koronavirusa).

Republika

Foto: Tanjug/AP

Dušan Tadić

Šrojder je u igračkoj karijeri nastupao za Fejnord, RKC, Bredu, Tvente i Vitese, dok je kao samostalan trener vodio Tvente, Hofenhajm i Klub Briž.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading