ENGLEZI POLUDELI OD MUKE: Njukasl u bojama Saudijske Arabije! (FOTO)

Autor:

Sport

13.05.2022

21:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radovali su se navijači Njukasla dolasku princa Saudijske Arabije Muhameda bin Salmana na čelo njihovog voljenog kluba, verujući da će sveži azijski dolari moći da ih vinu u visine na kojima se nalaze ostali skorojevići engleskog fudbala poput Mančester sitija ili Čelsija.

ENGLEZI POLUDELI OD MUKE: Njukasl u bojama Saudijske Arabije! (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

Međutim, danas, verovatno, proklinju dan kada su prodali dušu Arapima jer su novi vlasnici odlučili da će "svrake" u Njukaslu od naredne sezone Premijer lige biti zelene i bele.

Biće to samo na gostovanjima, ali ne menja činjenicu da je Njukasl već izgubio deo identiteta.

Tako će Sen-Maksiman, Tripije i koje god buduće zvezde koje će na leto stići na sever Engleske van kultnog Sent Džejmsis parka furati garnituru dresova koja neodoljivo podseća na onu koju nose reprezentativci Saudijske Arabije, koji su se bez problema plasirali na Mundijal u Kataru.

Na toj saudijskoj garnituri čak će i grb promeniti boje, pa će i on biti zelen i beo. Verovali ili ne, navedene promene u Njukaslu su motivisane novcem. Njega princu Bin Salmanu ne nedostaje pošto je težak pet milijardi dolara, ali u Njukaslu žele da imaju uredne knjige i poštuju finansijski fer-plej.

Zbog toga računaju na dodatan prihod od prodaje dresova po Aziji, konkretno u Saudijskoj Arabiji, da bi imali što više "čistog" novca za pojačanja s kojima planiraju da napadnu vrh Premijer lige.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading