LINTA ISKREN: Mozda je utopija,ali verujem da mozemo protiv večitih!

Autor:

Sport

13.05.2022

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Možda je utopija, ali verujem da u poslednja dva kola, protiv Partizana i Crvene zvezde možemo da odigramo hrabro i pobedimo večite rivale, izjavio je trener fudbalera Voždovca Aleksandar Linta.

LINTA ISKREN: Mozda je utopija,ali verujem da mozemo protiv večitih!

Foto: Starsport

Ekipa koju predvodi mladi stručnjak nije poražena u pet utakmica plej-ofa, primila je samo dva gola. Voždovčani su najprijatnije iznenađenje, u minula dva meseca igraju u izvanrednoj formi o čemu svedoči podatak da su na poslednjih 10 mečeva doživeli samo jedan poraz i to od TSC-a u gostima.

U poslednja dva duela u sezoni protiv večitih imaju priliku da "odluče šampionsku trku, a sebi plasman na evropsku scenu".

- Ideja ja de budemo hrabri, ali ne arogantni. Da svakom protivniku damo poštovanje i respekt, ali da najviše poštujemo sebe i da pozitivan rezultat dođe kao posledica onoga što ćemo prikazati na terenu. Našli smo dobro formulu u ekipi, igrači su nam mladi, svesni da mogu da naprave nešto i spremni da pruže maksimum- ističe Linta.

Prema njegovim rečima svi u klubu su srećni što predstoje mečevi protiv dva naša najveća kluba.

- Partizan i Zvezda nisu samo najbolji u našem prvenstvu, nego su ove sezone napravili iskorak i na evropskoj sceni. I jedni i drugi su izborili proleće u Evrope, daleko dogurali, imaju kvalitet, posle duže vremena šampionska trka je neizvesna, respektujemo sve to, klubove, kvalitet igrača, stručnih štabova, ali želimo da se "odmerimo" na terenu.

Voždovac u ponedeljak gostuje Partizanu u Humskoj, a potom u poslednjem kolu ide Crvenoj zvezdi na stadion "Rajko Mitić".

-Partizan igra direktno, napadački, izuzetno efikasno, Rikardo obara rekorde po broju golova. Gledao sam utakmicu u Kupu protiv Vojvodine, pobedili su 2:1, ali je neverovatno koliko su šansi stvorili. Mi ćemo se pripremiti, uraditi analizu i siguran sam da možemo da se suprostavimo- ne krije Linta.

Na pitanje da li će zbog Partizanove napadačke igre Voždovac odstupiti od "nadigravanja" i stati u defanzivni blok, Linta je bio vrlo jasan:

- To nije opcija. Ako se prilagođavamo protivniku i odstupimo od našeg stila, onda to više nećemo biti mi i zato ćemo se Partizanu suprotstaviti na naš način. Dobar deo naših igrača nema veliko iskustvo u Superligi, ali napravili smo sistem igre i sigurno ga nećemo menjati- zaključio je Linta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:


 

Komentari (0)

Loading