BAĐO UŽIVA U PENZIJI, DALEKO OD SPORTA: Mali Buda više NE VOLI fudbal!

Autor:

Sport

13.05.2022

04:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

- Gušio sam se od sveg tog fizičkog bola, jedva sam čekao da izađem iz fudbala. Uopšte ga ne gledam, već volim košarku - otkrio je Roberto.

BAĐO UŽIVA U PENZIJI, DALEKO OD SPORTA: Mali Buda više NE VOLI fudbal!

Foto: Tanjug/AP

Roberto Bađo

Bađo živi kao farmer u selu nedaleko od Vićence, gaji životinje i vozi traktor.

- Ovuda se ne možete voziti Ferarijem - rekao je Roberto, koji vozi fijat pandu 4x4, staru više od 30 godina

Bio je najbolji fudbaler sveta, jedan od najboljih napadača kojeg je italijanski fudbal imao. Nosio je, između ostalih, dresove velikana Juventusa, Milana i Intera, osvojio je Zlatnu loptu, ali i promašio penal kojim je Italija Brazilu prepustila titulu prvaka sveta 1994. Sve to je danas daleko iza Roberta Bađa (55), koji je, prema sopstvenom priznanju, zamrzeo fudbal još dok ga je igrao, zbog čega je jedva čekao da završi karijeru 2004.

- Jedva sam čekao da izađem iz fudbala i vratim se svom životu. Gušio sam se od sveg tog fizičkog bola. Uopšte ne gledam fudbal. Utakmice me ne ispunjavaju i ne mogu da zamislim da komentarišem druge. Vidim bivše saigrače da pričaju kao učitelji fudbala, a sećam se da neki od njih nisu znali kako da dodirnu loptu - otkrio je ubojiti golgeter poznat po nadimku Mali Buda zbog vere u kojoj se pronašao i čiji je kulturni centar otvorio na Korzici.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Bađo uživa u malim stvarima. Svetla velegrada zamenio je za seoce Altavila Vićentina, od svega 11.000 stanovnika, na desetak minuta vožnje od Vićence. Roberto tamo ima farmu, gaji životinje, ima vinograde i svuda ide u fijat pandi 4x4, staroj više od 30 godina.

- Ovuda se ne možete voziti ferarijem. Sečem drva, vozim traktor i uveče sam umoran i onesvestim se. Volim da gledam košarku. Voleo sam da gledam Šakila O'Nila, bio sam navijač Kobija Brajanta. Obožavam i Lebrona Džejmsa - istakao je Bađo.

Osim toga, Roberto je pasionirani lovac, uglavnom pataka, koji zbog dobrog odstrela putuje svuda po svetu. Tako je pre više godina otišao u Argentinu i kupio imanje od 360 hektara, na oko 600 kilometara od Buenos Ajresa, a onda takav život preselio i nedaleko od rodnog mesta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading