DAN D: Fića VOZI Ajntraht u finale Lige Evrope!

Autor:

Sport

05.05.2022

04:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Paralelno sa Ligom šampiona u samu završnicu ulazi i Liga Evrope, a večeras ćemo dobiti imena dve ekipe koje će se na stadionu "Ramon Sančez Pishuan" u Sevilji 18. maja boriti za drugi po vrednosti klupski trofej u Evropi. Derbi ove runde svakako je revanš u Frankfurtu između Ajntrahta i Vest Hema posle spektakularnih 2:1 za Nemce prošlog četvrtka u Londonu.

DAN D: Fića VOZI Ajntraht u finale Lige Evrope!

Foto: Tanjug/AP

Ajntraht Frankfurt

Tim Filipa Kostića nadigrao je "čekićare" u prvom meču i s velikim optimizmom mašta o plasmanu u veliko finale takmičenja koje je osvojio pre ravno 42 godine - 1980, pobedom nad Borusijom Menhengladbah u dve utakmice. 
 
Fića će sigurno i večeras voziti u petoj brzini i zadavati muke Englezima po levoj strani, posebno jer ga je trener Glazner odmorio u ponedeljak i izveo iz igre na poluvremenu meča sa Leverkuzenom. 
 
- Tu smo, blizu smo. Još jedan korak nam nedostaje do finala i borbe za trofej. Znamo koliko Liga Evrope znači našim navijačima, zato ćemo se potruditi da ih obradujemo novom velikom pobedom - poručio je Kostić. 
 
Ajntraht je pre Vest Hema izbacio Barselonu i Betis, ali još ga peče i opominje eliminacija od Čelsija u polufinalu Lige Evrope u sezoni 2018/19, kada je pao u revanšu posle produžetaka i penala na Stamford bridžu. 
 
U drugom revanšu polufinala Rendžers na Ajbroksu juri gol zaostatka protiv Lajpciga. Omaleni Španac Anhelinjo rešio je prvi meč pogotkom u 85. minutu, ali je raspoloženje nemačkog tima pokvario poraz od Menhengladbaha u ponedeljak uveče u Bundesligi. 
 
- Igramo kod kuće pred svojim navijačima. Znamo da će nam dati vetar u leđa s tribina i to je ono što želimo i što nam je potrebno. Daćemo sve od sebe i napustiti teren bez trunke kajanja - rekao je trener Rendžersa Đovani van Bronkhorst.

Republika

Foto: Starsport

Vetar u leđa ruši Švabe - Van Bronkhorst

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading