ZBOG OVOGA ĆE MESI I NEJMAR BEŽATI IZ PARIZA: Na Parku Prinčeva se priprema fudbalska revolucija!

Autor:

Sport

02.05.2022

12:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I pored šampionske titule, ekipa iz "grada svetslosti" prema svim parametrima iza sebe ima neuspešnu sezonu.

ZBOG OVOGA ĆE MESI I NEJMAR BEŽATI IZ PARIZA: Na Parku Prinčeva se priprema fudbalska revolucija!

Foto: Tanjug/AP

PSŽ je eliminisan još u osmini finala UEFA Lige šampiona i samim tim prvi koji će biti primoran da napusti francusku prestonicu jeste aktuelni trener ove ekipe Maurisio Poketino.

Nedeljama u nazad traju nagađanja ko bi mogao da preuzme kormilo "Svetaca", a po malo iznenađujuće u prvom planu se pojavio Tijago Mota nekadašnji brazilski i italijanski reprezentativac i fudbaler koji je od 2012. do 2018. nastupao u dresu ekipe sa "Parka Prinčeva".

Mota je trenutno trener italijanske Specije, a u svetu fudbala se istakao izjavom, tj. idejom da formacijski ovu igru u potpunosti promeni i zaigra u nikada primenjenoj formaciji 2-7-2:

- Ideja je da moje ekipe igraju napadački fudbal. Želim da kontrolišem igru sa visokim pritiskom i sa puno kretanja, s loptom i bez nje. Želim da svaki moj igrač koji ima loptu u svakom trenutku ima tri ili četiri rešenja, te barem dva saigrača u blizini da mu pomognu. Brojke mogu da prevare. To su samo lažne konstrukcije. Nije ovo stoni fudbal, pa da su igrači fiksirani na jedno mesto. Oni se stalno kreću. Sve zavisi o kvalitetu tima koju imaš. Obožavam igrače koji podjednako dobro mogu igrati u odbrani i u napadu - istakao je Mota, a zatim i objasnio svoju filozofiju fudbalske igre:

- Sa svojim momcima želeo sam da isprobam nešto novo. Prošle nedelje smo igrali utakmicu na koju smo izašli s postavom 2-7-2. Golman je među ovih sedam igrača u veznom redu. Za mene je napadač prvi igrač odbrane, a golman prvi napadač. Golman je taj koji počinje igru napred, a napadači su prva linija obrambenog pritiska na protivnika.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Tijago Mota

 

Ideja možda i jeste zanimljiva, ali ostaje da se vidi kako će navedeno biti primenjeno u ekipi punoj fudbalskih zvezda kakav PSŽ jeste.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading