TRAGEDIJA: Preminuo legendarni Ivica Osim!

Autor:

Sport

01.05.2022

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužne vesti.

TRAGEDIJA: Preminuo legendarni Ivica Osim!

Foto: www.profimedia.rs

Ivica Osim

Legendarni fudbaler i trener iz Bosne i Hercegovine Ivica Osim preminuo je u 81. godini života.

On nažalost nije uspeo da doživi 81. rođendan, koji bi proslavio 6. maja.

Osim je rođen u Sarajevu 1941. godine, odrastao je na Grbavici, a zaigrao je fudbal u Željezničaru.

Kasnije je i juniorski tim zamenio seniorskim, a u Željezničaru je proveo čak 11 godina, tokom kojih je skupio 250 nastupa i postigao 75 golova.

Potom je usledio odlazak u Francusku, gde je nastupao za Strazbur, Sedan i Valensijen, a u tom periodu dobio je nadimak "Štraus".

U dresu nacionalnog tima je odigrao 16 mečeva, a bio je i ključni igrač u osvajanju drugog mesta na Evropskom prvenstvu 1968. godine.

Imao je još uspešniju trenersku karijeru, koju je započeo, kao i u fudbalsku, u Željezničaru. Potom je bio seletkor Jugoslavije i trener Partizana, Panatinaikosa, Šturma i Džef junajteda, a karijeru je završio na klupi Japana,

Igračku karijeru je završio 1978. godine, posle čega se obreo u trenerske vode. Vodio je Željezničar na početku karijere, punih osam godina je proveo na Grbavici, a bio je i selektor repreznetacije Jugoslavije, kao i trener Partizana, Panatinaikosa, Šturma, Džef Junajteda, da bi poslednji posao odradio na klupi Japana.

Sa ekipom Željezničara je igrao polufinale Kupa Uefa protiv Videotona, kada je bio na korak od finala, ali su snovi "Plavih" skončani u 87. minutu revanš utakmice, kada je primio gol za 2:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading