POMERA GRANICE: Ljubimac Grobara juri nemoguć REKORD za istoriju Partizana!

Autor:

Sport

27.04.2022

09:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otkako je došao među crno-bele beleži neverovatne brojke, a sada bi jedan od najboljih igrača kluba iz Humske mogao da dobije veliko priznanje za svoje igre.

POMERA GRANICE: Ljubimac Grobara juri nemoguć REKORD za istoriju Partizana!

Foto: Starsport

Rikardo Gomeš i Bibras Natho

Rikardo Gomeš se u junu prošle godine vratio u Partizan i potpisao ugovor na tri godine. Napadač iz Zelenortskih ostrva ove sezone briljira u Superligi Srbije i nacionalnom Kupu, a ubojit je bio u kvalifikacijama, grupnoj i nokaut-fazi Lige konferencija.

Afrički fudbaler ove sezone je postigao 31 gol u svim takmičenjima u crno-belom dresu - 23 u Superligi, sedam u Evropi i jedan u kupu i prvi je igrač "parnog valjka" u 21. veku koji je prebacio "kotu 30".

Republika

Foto: Starsport

 

Naredni Rikardov cilj je da pokuša da sruši golgeterske učinke Sava Miloševića i Mateje Kežmana dok su bili deo tima iz Humske ulice.

Primera radi, Savo je dao 34 gola u sezoni 1994/95, od toga 30 u prvenstvu, četiri u kupi, ali tada nije igrao na međunardnoj sceni zbog sankcija Jugoslaviji zbog ratnih dešavanja u bivšoj državi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Na prvom mestu je Mateja Kežman sa 35 golova u sezoni 1999/00. On je tada bio precizan 27 puta u prvenstvu, šest u kvalifikacijama za Ligu šampiona i dva u kupu.

Zanimljivo da je Partizan tada dao 133 gola, i to je najefikasnija sezona  u istoriji kluba, ali još interesantnije da ništa nisu osvojili!

Republika

Foto: Starsport

 

Podsetimo, Rikardo Gomeš će prvu priliku da pojača golgeterski učinak imati danas protiv TSC iz Bačke Topole od 14 časova u Humskoj, a dešavanja sa utakmice možete pratiti iz minuta u minut uživo na našem portalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading